Foto: Jure Banfi
Italijanski Lube Volley je bil v domači Civitanovi previsoka ovira za odbojkarje Merkur Maribora. Slovenski prvak še čaka na prvi osvojeni niz.

Mariborski odbojkarji so v italijanski Civitanovi doživeli prvi poraz na parketu v letošnjem letu. Aktualni evropski in svetovni podprvaki so v 70 minutah igre slavili s 3:0 v nizih.

Slovenski prvaki so v spopadu s kopico svetovnih zvezdnikov vodili enkrat samkrat, v zadnjem nizu, pri izidu 10:11, ko je bil uspešen Ahmed Ikhbayri

Domača ekipa je dobro zaustavila Libijca, ki mu v napadu ni steklu. Mariborčani so imeli prav v napadu največ preglavic, saj so na ta način dosegli zgolj 20, Lube Volley pa 40 točk.  

LUBE VOLLEY - MERKUR MARIBOR 3:0 (25:18, 25:15, 25:19)

Lube Volley: Gabi 16, Sottile, Marchisio, Jerončič 1, Balaso, Lucarelli 11, Zajcev, Penna 1, Diamantini 8, Simon, De Cecco, Anzani 6, Yant 11. 

Merkur Maribor: Cafuta 4, S. Adžović, Kovačević, Pavlović 6, Košenina, Donik 5, A. Adžović 1, Planinšič 1, Kržič, Ikhbajri 4, Kovačič, Gergye 8.

Najtesneje v zadnjem nizu

Izkušeni in kakovostni gostitelji niso dopustili nobenega dvoma o tem, da bodo točke ostale na vzhodu Italije. V prvem nizu so po uspešnem napadu razigranega Marlona Yanta hitro povedli z 11:5 in nato Štajerce ob neučinkovitem Ahmedu Ikhbayriju držali na varni razdalji.

Mariborčani so v drugem nizu iz svojih napadov dosegli zgolj štiri točke, Lube pa je sredi niza vodil že z 18:7. Štajerci so zatem sicer dosegli še osem točk, a je bilo to premalo za kaj več od gladko izgubljenega niza.

Najbolj izenačen je bil zadnji tretji niz, v katerem se je na domači mreži predstavil bloker Rok Jerončič. Italijanski reprezentant slovenskega rodu je z uspešnim blokom dosegel tudi zadnjo točko na srečanju.

Še pred tem so pri izidu 10:11 prvič povedli gostje. Četa Sebastijana Škorca je stik držala do rezultata 17:17, nato pa sta tehtnico v korist domačega kluba nagnila Ricardo Lucarelli in Gabi Garcia, ki je bil s 16 točkami najuspešnejši igralec tekme.

Preveč bojazljivo v obračun

Čeprav je Sebastijan Škorc pred tekmo napovedal hraber boj svojega moštva, je po porazu s 3:0 priznal, da je njegova četa v obračun z zvezdniki krenila s preveliko mero strahospoštovanja.

»Nismo si dovolj upali, o čemer smo se pogovarjali. Preveč bojazljivo smo šli v tekmo, navzven je izgledalo kot, da nismo pravi in ni pravega boja.

So pa to drugačne tekme. 'Mrknili' smo in to se nam je posledično najbolj poznalo v napadu,« je bil v izjavi za nacionalno televizijo slikovit nekdanji libero.

Trener slovenskih prvakov je poskušal potek dvoboja spremeniti tudi z menjavami, tako je priložnost za igro dobil tudi Miha Cafuta:

»Na srečo smo se dvignili in pokazali boljšo igro. Škripalo nam je ob straneh, sprejem smo držali dokaj dobro. Gre pa za velike zvezdnike, težko je igrati proti njim, blok je višji, višji je tudi napad.«

Mariborsko zasedbo februarja čakata še dve domači tekmi, ko v mesto ob Dravi prihajata ekipi poljske ZAKSA Azoty Kedzierzyn-Kozle in ruske Lokomotive iz Novosibirska.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice