Zaporedni zmagi Maribora sta utrdili delovno vnemo in samozavest, poraza v dosedanjem delu sezone proti naslednjemu naprotniku pa pomenita dodaten poziv k previdnosti.

Triglav je Mariboru v treh prejšnjih medsebojnih obračunih vzel šest točk, motiv vijoličastih na današnji tekmi je zato jasen.

»Pred nami je zahtevna preizkušnja, Triglav ima svoje načrte v boju za obstanek. Veseli podatek, da bo na tribunah tudi nekaj gledalcev, kar bo dalo dvoboju nekoliko drugačno dimenzijo,« je v pričakovanju dvoboja v Kranju dejal Sergej Jakirović.

»Analizirali smo tekmeca, vemo, kaj nas čaka, gledamo pa predvsem nase in najpomembnejše je, da ostanemo na nivoju, kot smo bili proti Aluminiju ali še višjem. Ekipa je v dobrem stanju, ne glede na rezultata prejšnjih tekem se zavedamo, da je treba biti še raznovrstnejši v igri,« dodaja Jakirović, ki bo moral poseči po nekaterih spremembah v ekipi.

»Kot smo predvidevali po nedeljski tekmi, Viler zaradi poškodbe ne more igrati. Bo pa nazaj že za naslednji dvoboj z Rudarjem. Ker mu je igralec padel na nogo, bi lahko bil premor daljši, a jo je k sreči odnesel brez hujših posledic,« pojasnjuje trener.

Vrača se Rudi Požeg Vancaš po kazni, med kandidati za nastop ostaja Denis Klinar, ki je bil obakrat po koronapremoru v začetni enajsterici. V nedeljo proti Aluminiju se je po poškodbi Mitje Vilerja z desne preselil na levo stran: »Znajdem se na obeh, toda prioriteta ostaja desna stran.«

Kakšen pa ostaja vijol’čni načrt za četrtkovo popoldne v Kranju? »Vemo, da smo se med sezono že opekli proti moštvom s spodnjega dela lestvice. Izgubili smo veliko točk, preveč, kar pomeni dobro opozorilo, da ne bomo šli lahkomiselno v tekmo, ampak s popolno osredotočenostjo. Kvaliteta je na naši strani, zato potrebujemo pravo miselnost, da bo izražena na pravi način,« dodaja Klinar.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Sprašujem nk Maribor zakaj ne poskrbi,da bodo tujci,ki so v Mariboru že nekaj let pričeli govorit slovensko.Sedaj dobiš občutek,da tu ni nobenega spoštovanja do kluba in države.

Starejše novice