Foto: Jure Banfi
Maribor že nestrpno pričakuje prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov med NK Maribor in AIK Stockholm.

»Pričakujemo težko tekmo,« je jasen ofenzivni vezist Maribora Andrej Kotnik. Po dveh zmagah proti islandskemu prvaku je na sporedu soočenje še z enim predstavnikom skandinavskega nogometa, toda zdaj proti 12-kratnemu švedskemu prvaku, ki je tekmec višjega nivoja.

»To bo zahtevnejša preizkušnja, vendar sem prepričan, da bomo na ustreznem nivoju. Pred nami so zelo pomembni odzivi, priprave potekajo po ustaljenem ritmu. Določene zadeve bomo med zaključnim delom priprav še dodelali, se pogovorili in šli v tekmo maksimalno odločni, da pridemo do dobrega rezultata,« v napovedniku dvoboja s švedskim prvakom dodaja trener vijoličastih Darko Milanič.

»Določene stvari se bomo še pogovorili in dodelali, jutri bomo v tekmo šli maksimalno odločeni narediti pozitiven rezultat,« napoveduje. 

Trenerjev pogled na AIK?

»So fizična ekipa, odlično pripravljena in imajo zelo enostaven slog igre, v katerem ne popuščajo 90 minut. To pomeni, da bomo morali vsili svoj način igre, najti pomanjkljivosti v njihovi igri in biti osredotočeni,« je jasen Milanič.

Kakšno bi bilo želeno izhodišče za Stockholm? »Idealno bi bilo zmagati brez dobljenega zadetka. Cilj je zmaga, odigrati želimo dobro tekmo in vemo, da moramo biti na visokem nivoju. Treba bo zapreti poskuse tekmecev, jih onemogočiti pri njihovih načrtih in biti učinkoviti pri naših zaključkih. Kljub želji po zmagi ne smemo brezglavo v tekmo. Nasprotnik je dinamičen, s ponavljanji akcij in to je treba vzdržati. To naj bo tudi vodilo za to tekmo, s popolno zbranostjo vseh 90 minut,« dodaja trener.

Kadrovsko stanje v Ljudskem vrtu je sicer boljše kot prejšnjo soboto: »Martin Milec se je vrnil v ritem treninga, Kenan Pirić je premagal virozo in je nared. Še vedno smo brez poškodovanega Luke Zahovića, Alexandar Rajčević pa je dobil udarec v nedeljo na treningu in ga ne bo med kandidati za nastop. Pripravljeni smo, čutimo, da bo podpora znova izjemna. To energijo potrebujemo, fantom prinaša dodatno spodbudo in na takšnih tekmah je to nujno potrebno.« 

Tekmo bodo sodili Nemci Sascha Stegemann, Marco Achmüller in Sven Waschitzki.

V primeru uspeha bo Maribor v 3. krogu kvalifikacij igral z boljšim iz dvoboja Bate Borisov - Rosenborg.

Policija bo uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in snemanje

Na jutrišnjem evropskem spopadu bo aktivna tudi policija mariborski možje v modrem so že napovedali uporabo tehničnih sredstev za fotografiranje in snemanje.

Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje, sporočajo iz Policijske uprave Maribor.

Tehnična sredstva za snemanje bodo uporabljena na krajih po Mariboru, kjer se po navadi zbirajo navijači, v okolici stadiona, kakor tudi na samem stadionu, tako na tleh kot v zraku.

Prva tekma drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov med NK Maribor in AIK Stockholm se bo odvila jutri ob 20.15 v Ljudskem vrtu.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hmmmm (nepreverjen)

Srecno Maribor!

Starejše novice