Priprave v Turčiji zaključene, le še slaba dva tedna do večnega derbija.

Nogometaši NK Maribor so včeraj zaključili priprave v turškem Beleku. Po zajtrku so se z dopoldanskim letom odpravili domov, kjer so že lahko kosili z domačimi. Po napornih pripravah so vijol'čni utrujeni, a zelo dobro pripravljeni na spomladanski del prvenstva. Priprave nadaljujejo v domačem okolju, že čez slaba dva tedna pa jih čaka večni derbi z Olimpijo.

Milanič zadovoljen s pripravami

Končno oceno priprav v turškem Beleku je ob odhodu iz Turčije za spletno stran kluba podal tudi trener Darko Milanič. "Gledano v celoti so priprave dosegle namen. Imeli smo odlične pogoje za delo, odigrali 6 tekem proti v tej fazi zahtevnim nasprotnikom. Fantje so dobivali minute tako na treningih kot na tekmah. Vemo, kje smo. Vemo, česa ne počnemo dobro in v katerih segmentih smo na dobri poti.”

Težave s poškodbami sta imela Ahmedi in Vrhovec, ki priprave kot edini končuje s statusom poškodovanega.“Resnejših zapletov nismo imeli, reševali smo jih sproti z našo oskrbo. Fizioterapevtska služba je imela veliko dela, ki pa ga je dobro opravila in smo tudi po tej plati vse uspešno prestali," je Milanič pohvalil tudi klubske fizioterapevte.

Milanič: "Proti Budućnosti nismo delovali kot ekipa"

Mariborčani so v Beleku odigrali šest prijateljskih preizkušenj. Štirikrat so remizirali, dvakrat pa morali priznati premoč nasprotniku. A strateg Maribora je v vsaki tekmi našel veliko pozitivnega.

S torkom misli že usmerjene proti Olimpiji

Vijol'čne nogometaše po včerajšnjem povratku domov danes čaka dan počitka. Že jutri pa bodo ponovno zbrani v Ljudskem vrtu, kjer bodo pripravili zadnja dva tedna priprav pred nadaljevanjem prvenstva. Že od jutri bodo misli usmerjene proti tekmi z Olimpijo.

“Zdaj se moramo hitro navaditi na spremembo okolja in od torka se že osredotočamo na temeljite priprave, ko se bomo kot moštvo pripravili na vsakega nasprotnika..Pomembno je, da se dobro odpočijemo, mentalno osvežimo in potem vse te pridobljene informacije, vso opravljeno delo zložimo v uspešno celoto. In nadaljujemo uspešno jesen. Ko se v torek spet zberemo v Ljudskem vrtu, bodo misli že usmerjene k prvi prvenstveni tekmi," je za spletno stran kluba še povedal Darko Milanič.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice