Najboljši na svetu ne le v smuku tudi v slalomu! Na olimpijskem festivalu v Turčiji je namreč v slalomu slavila Mariborčanka.

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Erzurumu v Turčiji je mlada Mariborčanka Nika Tomšič v slalomu pometla s konkurenco in osvojila zlato kolajno.  

"Prva vožnja je bila malo slabša, v drugo sem napadala, tako da super. Pričakovala sem sicer, da bo več kolajn v smučanju, ampak sem zelo zadovoljna s to zmago. Drugi del proge je bil bolj zaprt, razdalje med količki daljše, a je bila podlaga ledena, kar mi je ustrezalo. Proga je zdržala za vse tekmovalke enako," je po tekmi dejala mlada Mariborčanka, ki se zgleduje po Ilki Štuhec in Ani Drev.

Slovenija je zdaj na turškem prizorišču že pri šestih kolajnah, od tega treh zlatih. Tomšičeva se je na najvišji stopnički v slovenski ekipi pridružila smučarski tekačici Anji Mandeljc in smučarskemu skakalcu Timiju Zajcu.

O olimpijskem festivalu ...

Na olimpijskem festivalu sodeluje 49 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev). Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice