FOTO: Jure Banfi
Darko Milanič je zadovoljen po zmagi na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, a obžaluje, da prednost še ni višja. Na povratnem obračunu pričakuje povsem drugačen AIK.

»Zadovoljni smo s predstavo proti tekmecu, ki je bil morda premočen za tak krog in bolj spada v naslednjega. Zmago imamo v žepu, vendar nas čaka še zelo zahtevna tekma,« je po tekmi poudaril Darko Milanič in obžaloval prejeti zadetek ter zapravljene priložnosti, zaradi katerih vijoličasti s prve tekme niso odnesli višje prednosti.

Milanič na Švedskem pričakuje povsem drugačen AIK. »Zavedamo se, da so prišči sem umirjat igro, vzeli so tempo. Doma igrajo povsem drugače,« je opozoril. »Na drugačen stil moramo biti pripravljeni. Pričakujem veliko večji tempo na gostovanju.«

Hotić: Skoraj cela ekipa je v formi

»Za nami je zelo težka tekma, saj vemo, da imajo zelo dobre posameznike. Bili so sicer zreli za tretji gol, a ga nismo dali. Gremo tja, zabiti gol in napredovati,« je odločen Dino Hotić. Ta je pred kratkim prvič postal oče, iz česar črpa še posebno energijo. Potem ko je spomladi izpustil kar osem tekem zaradi kazni, zdaj znova igra v izjemni formi.

»Dojel sem, da se lahko nogomet tudi malo igra. Sproščen si v napadu, imaš svojo kreativo, potem ko oddelaš svoje v obrambi. Igramo dobro, čeprav nimamo v ligi dovolj točk. Če bo tako še naprej, ni skrbi,« je optimističen.

»Gol je naša neumnost«

»Fizično so izredno močni, trdi. Predvsem fizika je tista, ki bi jih skoraj uvrstila v naslednji krog,« je izjemne fizične sposobnosti švedske ekipe hvalil Martin Milec

»Gol je bil naša edina večja neumnost na tekmi. Z njihove strani odlične podaja, ampak zadetek bi lahko preprečili,« je obžaloval desni bočni branilec.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice