Pred sobotnim večnim derbijem na polnem Ljudskem vrtu, ki bo bržkone odločil boj za državnega prvaka, sta svoje videnje povedala trener Maribora Darko Milanič in bočni branilec Martin Milec.

»Pred nami je izredno pomembna tekma. Derbi, kjer želimo in moramo biti odlični. Izhajamo iz super serije in želimo se pokazati v top luči. Veselimo se tekme,« je uvodoma povedal primorski strokovnjak na mariborski klopi. Tudi odlični desni bočni branilec Martin Milec je priznal, da sobotni derbi ni običajna tekma. »Tekma bo nekaj posebnega, tisto, kar vsi komaj čakamo. Tekma bo izrednega pomena, za naslov prvaka. Tekme se zelo veselimo in smo pripravljeni.«

Milanič: Leteli bomo, a ne brezglavo

Nedeljsko »darilo« s Stožic (remi Olimpije z Ankaranom) je NK Maribor postavilo v drugačen položaj pred derbijem, kot je kazalo prej. Maribor ima točko prednosti in tudi remi bi pomenil, da ima Maribor še naprej prednost. Darko Milanič je po zadnji zmagi nad Krškim napovedal, da bodo na derbiju igrali »na puno«. To še velja?

»Razmišljamo samo o tej tekmi, izključiti moramo vse kalkulacije,« je pojasnil Milanič. »Moramo leteti, a ne brezglavo. Moramo šprintati tako v napadu kot obrambi. Napadali bomo, a z načrtom,« je o načrtu za sobotno tekmo še povedal Izolčan.

Ta je še razkril, da so se o sobotni usmeritvi že pogovarjali na treningu. »Skušali bomo zadržati ta način, kot ga gojimo zadnje tekme. Leteli bomo. To pomeni, da bomo agresivni in da bomo na meji naših tekaških sposobnosti.«

O načinu igre v soboto – »na puno« ali branjenje in čakanje nasprotnika?

Za Olimpijo ob zaostanku na lestvici v soboto šteje le zmaga. Trener Igor Biščan je tako za večni derbi že napovedal nekatere spremembe v zasedbi Ljubljančanov. Darko Milanič je spregovoril tudi o tem, na kak način se bodo vijolični zoperstavili Ljubljančanom.

»Jasno je, da smo odvisni predvsem od nas samih. Skozi vse tekme, ki jih igramo, moramo biti pripravljeni na vse. Tudi skozi naše postavitve iščemo spremembe. Pogovarjali smo se, da je težko računati naprej, kako bodo oni postavljeni. To moramo takoj občutiti na igrišču. Čim bomo videli, kako bodo postavljeni, moramo reagirati,« je povedal Milanič.

»Vsekakor želimo izkoristiti prednost oziroma jo še nadgraditi. Morali bomo biti taktično odlični. Niti slučajno ne bomo pasivni in čakali nasprotnika. Vsilili jim bomo našo igro. Živi bomo, napadali bomo. Na vsak način jih želimo premagati. Na ta moštveni način, ki prinaša poleg dobrih rezultatov tudi všečno igro,« je razkril Milanič.

Vzdušje v slačilnici je »super«

Z zmagovalno serijo, v kateri je Maribor nadoknadil kar 10 točk zaostanka za Ljubljančani, je vzdušje v slačilnici razumljivo odlično. »Super. Temu vzdušju botrujejo vse zmage, dobri rezultati, ki smo jih nanizali od zadnjega derbija naprej,« je utrip slačilnice opisal Milec.

»Smo v dobri formi. Prišli smo iz te majhne krize, se izvlekli. Mislim, da nam je to uspelo samo z moštvenim duhom, ki ga imamo in pozitivnim vzdušjem,« je enotnost v mariborskih vrstah poudaril 26-letnik.

Kdo ne bo kandidiral za nastop?

Darko Milanič je na novinarski konferenci naznanil, da se je poškodoval Alexandru Cretu in da nanj zagotovo v soboto ne bo mogel računati. Ob tem za nastop bržkone ne bo kandidiral Kassim Doumbia, ki sicer že trenira z ekipo, šele danes pa se je po poškodbi treningom priključil Damjan Bohar, ki tako še ni povsem nared.

Milec: Vsak bi pred polnim Ljudskim vrtom »šprintal« 90 minut, zabije lahko tudi fizioterapevt

Martin Milec je v letošnji sezoni eden izmed ključnih nogometašev Maribora, v zadnjem času pa ga je pestila manjša poškodba. Zdaj je, kot sam pravi, povsem nared. »Fizično sem na nivoju, da odšprintam vseh 90 minut. Ne vidim igralca, ki pred polnim Ljudskim vrtom tega ne bi zmogel storiti,« je dejal in ob tem izpostavil pomen polnega štadiona Milec.

»Glavno je, da iztržimo dober rezultat. Zaradi mene lahko zabije tudi fizioterapevt. Samo kot ekipa bomo dosegli rezultat,« je izpostavil moštveni duh in dodal »Želimo iti na zmago. Derbiji niso zato, da se igrajo, ampak da se zmagajo. Verjamem, da boto tri točke ostale doma. Brezglavo ne bomo šli v tekmo, a branili se zagotovo ne bomo.«

Milanič o sodnikih v Prvi ligi: Kriterij je zelo različen, ne vemo kako se obnašati

Sobotni derbi bo sodil slovenski najboljši sodnik Damir Skomina. Kljub temu sodniške odločitve vedno vzbujajo polemike. V slovenskem prvoligaškem tekmovanju klube najbolj motijo različni kriteriji, kar je izpostavil tudi Milanič.

»Na splošno je kriterij v ligi zelo različen. Tu nimamo ene norme, kako bi se znali obnašati. Moramo se prilagajati. Enkrat sodnik pušča vlečenje, drugič niti kontakta. To moraš čutiti na igrišču samem. Izredno pomembno bo to, da bomo zelo pazljivi v tem segmentu, da se ne limitiramo s kartoni. Moramo biti kolektivno agresivni, a v dovoljeni meji. Ne bi bilo dobro, da bi se posamezniki zaradi tega drugače obnašati.«
 

Milec poziva k navijanju že na ogrevanju

Martin Milec je ob koncu druženja z novinarji razkril prijetno novico, da konec meseca novembra z ženo pričakuje novega otroka. Spregovoril pa je tudi o vzdušju na derbijih, ki že ob prvi dobri potezi poskrbi, da tekma lažje steče. Za konec pa je vse navijače pozval, da si nogometaši želijo energijo Ljudskega vrta občutiti že na ogrevanju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice