FOTO: Jure Banfi
V Mariboru se še vedno ni polegel prah po sobotnem porazu na prvenstvenem uvodu v novo sezono proti kranjskemu Triglavu. Na novinarski konferenci pred tekmo z Valurjem več kot o Islandcih govora o tekmi s Triglavom.

Nogometaši Maribora so si na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov uspeli priboriti izjemno izhodišče pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu. V Reykjaviku so Valur odpravili s kar 3:0 in si bolj ali manj že zagotovili napredovanje v drugi krog kvalifikacij, kjer se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja AIK – Ararat.

Toda idila po vrnitvi z Islandije se je končala že po sobotni tekmi prvega kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Triglavu. Vijoličasti so proti Kranjčanom doživeli poraz, še posebej pa so jih razhudile nekatere sporne odločitve sodnika Dejana Balažiča.

Opravičilo zaradi bojkota novinarske konference

Zaradi spornih sodniških odločitev se trener Darko Milanič ni pojavil na novinarski konferenci po tekmi, klub pa je naslednji dan na svojih kanalih objavil še videoposnetek spornih sodniških odločitev.

Na današnji novinarski konferenci pred jutrišnjim povratnim obračunom z Valurjem se je predstavnik za stike z javnostjo pri NK Maribor Stipe Jerić v imenu kluba opravičil za bojkotiranje novinarske konference.

»Uvodoma bi se vam želel opravičiti zaradi sobote, ko po tekmi nismo zagotovili sogovornika na novinarski konferenci. To do novinarjev, ki prav tako opravljate svoje delo, ni bilo korektno. Prosim za razumevanje, glave so bile še prevroče, zato nismo želeli prehitro komentirati dogodkov, ki so vplivali na potek tekme in bi lahko v tistem trenutku prišli do premočnih zaključkov,« je pojasnil Jerič.

Zahović še vedno odsoten

Za sredino tekmo v Ljudskem vrtu Milanič ne bo mogel računati na Luko Zahovića, Aleksandarja Rajčevića, Nina Žuglja in Luko Uskokovića.

»Gradimo na prvi tekmi v Reykjaviku, ko smo po tekmi rekli, da smo se držali plana. Zavedati se moramo načina, kako smo tam slavili in to ponoviti še enkrat,« je jasen Izolčan na klopi vijoličastih, ki je izpostavil, da bodo morali igrati široko in tekmeca na tak način 'odpreti'.

»Pristop mora biti enak kot na Islandiji, vsak se mora držati svojih nalog. Skupaj z navijači se bomo veselili napredovanja,« je prepričan Blaž Vrhovec, ki opozarja na čvrstost Islandcev. »Naša prednost je v tem, da imamo več kvalitete na sredini igrišča. To je treba izraziti v obliki posesti in jih utruditi.«

Milanič: Tekme s Triglavom ne bomo pozabili

V nadaljevanju se je Milanič razgovoril o sobotni tekmi s Triglavom, ki je poskrbela za obilo slabe volje v Ljudskem vrtu.

»Naš načrt proti Triglavi je imel smisel, vendar se nam je skozi tekmo, ki nam je pobrala veliko energije, zgodilo veliko stvari. Od regularnega zadetka naprej. Kdor razume ali želi razumeti, bo vedel, da je drugače, če tekmo začneš z 1:0,« je poudaril trener Maribora.

»Fantje so pokazali veliko željo po zmagi, ampak veliko stvari nam je šlo mimo. Od dveh preusmerjenih strelov pri golih, pa drugem njihovem golu iz prepovedanega položaja,« je opozoril na sodniške napake.

»Te tekme ne bomo pozabili. Predvsem zato, ker se je na njej zgodilo, kar se je. Od odločitev do rezultata, ki je bil za nas negativen,« je še dodal Milanič.

O velikem številu sodniških napak

O pogostih kritikah Maribora na sojenje z novinarji ni želel pretirano razpredati. »Ste si pogledali posnetke?« je postavil retorično vprašanje in nadaljeval »Upam, da ste zaključili tako kot mi. Bilo je izredno število napak, ki so ključno vplivale na potek tekme.«

»Pred 14 dnevi smo dobili video o spremembah glede rumenih in rdečih kartonov klopi ali meni. Hitro se je pokazalo, da so bile storjene res velike napake. Odločili smo se, da ne bomo govorili o tem, kljub pa je reagiral naslednji dan. Klub bo reagiral glede na trenutek in šport je trenutek,« je še pojasnjeval Milanič.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Velik klub prizna napake..to do sedaj ni bilo...sedaj tudi praksi spremenit.
Drugic pa triglavu 6 komadov in vec...

Starejše novice