»Vsak dan, ko pridemo na stadion nam merijo temperaturo, vse te znake spremljamo. Zaenkrat v klubu še ni bilo zapletov z niti enim igralcem,« pojasnjuje član vijoličastih Martin Milec.

V športni javnosti je danes odjeknila novica, da naj bi Nogometna zveza Slovenije tik pred pričetkom nove sezone prestavila tekmovanje zaradi dodatnih okužb v vrstah enega izmed prvoligašev.

Nogometna zveza Slovenije te informacije še ni potrdila, so pa potrdili, da so pri moštvu Olimpije zabeležili tri nove primere koronavirusa

Korona grožnja nad Nogometnim klubom Maribor

Nogometni klub Maribor je sicer včeraj že pripravil medijski termin pred začetkom Prve lige Telekom Slovenije, na slednjem pa sta Martin Milec in trener kluba Sergej Jakirović spregovorila tudi o korona grožnji, ki visi tudi nad nogometnim svetom.

»Nimamo kaj, vedeli smo, kaj nas čaka, vedeli smo, da je taka situacija, tudi za te evropske tekme smo slišali, da bo kar naporno glede vseh testiranj in ukrepov. To smo sprejeli,« je dejal Milec. 

Tudi Jakirović ni skrival, da nad testiranji ni navdušen. »Lažje mi je bilo danes, kot pa prvič,« je izjavil po včerajšnjem testiranju na covid-19.

Jakirović: »Nikjer ne piše, kako se pripraviti na takšno situacijo«

»Vsak dan, ko pridemo na stadion nam merijo temperaturo, vse te znake spremljamo. Zaenkrat v klubu še ni bilo zapletov z niti enim igralcem,« pojasnjuje Milec, ki dodaja, do so v času oddiha strogo upoštevali navodila, naj se ne gibljejo v večjem krogu ljudi.

»Nikjer ne piše, kako se pripraviti na takšno situacijo,« je jasen trener vijoličastih in nadaljuje: »Žal nam je, da se prvenstvo še ne začenja, zdaj imamo še malo časa za popraviti stvari, za katere mislimo, da bi morale biti boljše.«

»Glede na to, da smo že izpustili dve tekmi, bo ritem ubijalski,« pa pristavi Milec.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice