Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Prvič v slovenski nogometni zgodovini smo bili priča spremembi sodniške odločitve zaradi posredovanja videotehnologije.

Za nekatere nogometne navdušence prepotrebna sprememba, za druge uničenje lepote nogometa. Sodniški videopomočnik, znan kot VAR, je zaživel tudi na slovenskih zelenicah, in to v uvodnem krogu Prve lige Telemach.

Premierno je pred očesi sodniških kamer zaigrala Mura, a na tekmi med Celjem in Mariborom je tehnologija poskrbela za zgodovinsko, prvo spremembo uvodoma napačne sodniške odločitve.

Milec prvi nogometaš, ki ga je VAR rešil predčasne prhe

Sodnik mora vedno sprejeti prvotno - tako tehnično kakor tudi disciplinsko - odločitev na igrišču, šele nato sledi pregled z VAR tehnologijo.

Tekla je 52. minuta tekme med Celjem in Mariborom, ko je prišlo do sodniške napake. Nogometaš Maribora Martin Milec naj bi v kazenskem prostoru igral z roko, zato je sodniška ekipa pokazala na belo točko, Milcu pa je glavni sodnik pokazal rdeč karton.

Zaradi sodniške napake je prvič posredovala ekipa v sobi VAR. Glavnega delivca pravice so povabili na ponovni ogled situacije. Po analizi je sodnik spremenil napačno odločitev in razveljavil tako najstrožjo kazen, kakor tudi izključitev nogometaša Maribora.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice