NK Maribor bo jutri odigral prvo tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije ob nadaljevanju prvenstva po daljši prekinitvi zaradi koronavirusa.

Vijoličasti odhajajo v nedeljo v Domžale, kjer se bodo pomerili z ekipo, ki zaseda predzadnje mesto na lestvici. Maribor se bo prikazal v precej spremenjeni podobi in z novim strokovnim vodstvom. Prvič bo namreč na tekmovalni tekmi moštvo vodil Sergej Jakirović, ravno tako gre za prvo uradno tekmo novega športnega direktorja Oliverja Bogatinova

»Z optimizmom čakamo na začetek in z upanjem, da smo ustrezno pripravljeni po vmesnem dolgem premoru. Zadnji test proti Bravu je pokazal, da smo lahko zelo nevarni. V tem tednu smo odpravljali še nekatere pomanjkljivosti, razumljivo bomo potrebovali še nekaj časa, da pridemo na višji nivo. Noben trener trenutno ne ve, v kakšni formi je njegova ekipa, lahko samo ugiba. Upam, da bomo glede na okoliščine v optimalnem stanju, prva uradna tekma bo povsem drugačna zgodba, kot so bile pripravljalne. Želimo začeti z zmago, potem pa gremo naprej z miselnostjo od tekme do tekme. Pri fantih je opazno, da komaj čakajo, da se začne zares in verjamem, da bomo krenili na novo pot s tremi točkami,« v napovedniku nedeljskega gostovanja v Domžalah poudarja Sergej Jakirović.
 

Mariborčani ne morejo računati na Koblarja, ki je bil izključen na zadnji prvenstveni tekmi, zaradi bolezni bo odsoten Kotnik, vprašljiva pa sta še Bajde in Mihelič. Mariborski strateg med najnevarnejšimi v taboru Domžal izpostavlja Ibričića, Jakupovića, Sikimića in Vuka, ampak poudarja, da ga najbolj zanima odziv svojega moštva.

»Pomembno bo, kako agresivni bomo, kako bomo tekašo uspešni, kakšen bo odziv v dvobojih in da bomo v trenutkih, ko bomo imeli žogo, znali kaznovati tekmece,« še dodaja naslednik Darka Milaniča.

NK Maribor, ki s 43. točkami zaseda četrto mesto na lestvici PLTS, bo v nedeljo, 7.6.2020, ob 20.30 igral z Domžalami. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Od besed k dejanjem

Starejše novice