Visoka zmaga proti Bravu je dober temelj za nadaljevanje sezone. Trener vijoličastih Mauro Camoranesi je že po tekmi poudaril, da je bil rezultat boljši od igre.

V tem tednu se je nadaljeval delovni proces z jasno zastavljenim ciljem: narediti skupne korake naprej v vseh pogledih.

»Tako kot prejšnji je tudi ta teden delovno zelo intenziven, po storjenem s pozitivnimi vtisi. Prisotna je prava mera zagnanosti, fantje želijo delati, najpomembnejše pa je spoznanje, da je na prvi tekmi tudi rezultat pospremil naše delo in se je tako lažje pripraviti na naslednjo,« o trenutnem vijol’čnem delovnem utripu trener Maribora Mauro Camoranesi.

Igralci so v dveh tednih že boljše seznanjeni z zamislimi, ki jih želi vpeljati novi trener. Nekaj je prilagajanja, nekaj spreminjanja starih vzorcev, a menda gredo zadeve v dobro smer.

»Še vedno smo v fazi medsebojnega spoznavanja. Do potankosti želimo v neposrednem stiku spoznati, kakšne so značilnosti vsakega posameznega igralca. Kot sem omenil, je pa izrednega pomena njihov primeren odziv. Vsi želijo sodelovati pri tem procesu usposabljanja, postavljanja novih temeljev in sprejemanja zahtev, tako da res lahko namenim moštvu le pohvalne besede za dosedanje delo. Razumljivo pa je, da več časa, kot ga bomo preživeli skupaj, boljše bo. Zato je dober temelj ta enotnost v želji po uresničevanju skupnih ciljev,« pravi Camoranesi.

Kakšen je načrt za Celje?

»Imamo nekaj težav s poškodbami, a tudi dovolj časa za oskrbo do tekme in sestavo zapisnika. Morda bomo posegli tudi po kakšni spremembi v začetni enajsterici. Vsi igralci, ki so v kadru, so v našem načrtu. Pomembno je, da so pripravljeni, ko jih moštvo potrebuje. Naslednjo tekmo lahko opišemo oziroma napovemo kot zelo nevarno za nas. Celjani so slabše začeli sezono, vendar bo na tekmi proti Mariboru njihov motiv na najvišjem nivoju, o tem ni dvoma. V soboto bo nova zgodba, proti prvaku je treba imeti dolžno spoštovanje, vendar tudi zaupanje v lastne sposobnosti,« odgovarja.

Spopad s Celjem bo v Ljudskem vrtu v soboto ob 18. uri.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice