Po prvem poglavju leta 2021 v Domžalah, Mariborčane čaka obračun na domačem igrišču. V Ljudski vrt, ki bo žal še vedno zaprt za gledalce, prihaja Bravo. Glavni cilj vijoličastih je tokrat prejeti manj zadetkov.

Nogometni klub Maribor je spomladanski del prvenstva začel dinamično. Prvi obračun z Domžalami je poskrbel za revijo golov, na vsaki strani so padli trije zadetki. 

Trener vijoličastih Mauro Camoranesi zatrjuje, da je ekipa usmerjena k novemu izzivi. »Po analizi zadnjega dvoboja lahko dodam, da ekipa, kot je Maribor, ne sme prejeti petih golov na dveh zaporednih tekmah,« je povedal. Maribor je na dveh tekmah namreč zabil kar pet golov, a osvojil le dve točki.

»Tukaj gre za vprašanje zbranosti, saj ne dobimo zadetkov iz igre, ampak predvsem po prekinitvah ali iz protinapada,« poudarja Camoranesi. 

Mariborski trener bo moštvo za obračun z Bravom sestavil brez porumenelega Roka Kronavetra, se pa po prestani kazni v moštvo vrača Ilija Martinović.

Vrača se tudi Jan Repas, ki poudarja, da se po poškodbi ni lahko vrniti na zelenice: »Najtežje je, da nismo uspeli oddelati celotnih priprav v popolni zasedbi. Načrti so se sproti spreminjali, toda brez prilagajanja ne gre in ne iščemo nobenih izgovorov.«

Osredotočeni so le na igrišče, na naloge, ki so pred njimi: »Zdaj je prvi cilj, da ne prejemamo več toliko zadetkov. Če želimo osvojiti naslov, moramo popraviti ta del igre.« 

Razlika na vrhu lestvice je po prejšnjem krogu manjša, toda Repas pojasnjuje, da to ne spreminja ničesar: »Imamo svojo pot. Vsaka tekma bo kot finalna in na vsaki bomo naredili vse, da zmagamo. Drugi polčas iz Domžal bo naša smernica za sobotno tekmo.«

Maribor z novo okrepitvijo, med vratnice prihaja Ivan Sušak

Hrvaški vratar Ivan Sušak po uspešno opravljeni preizkušnji ostaja z moštvom tudi v nadaljevanju sezone, z možnostjo podpisa dveletne pogodbe.

»Zelo sem vesel, zahvaljujem se klubu za zaupanje. Vse je na visokem organizacijskem nivoju, vratarski treningi pod vodstvom Mitje Piriha so odlični, ob sodelovanju z izkušenejšimi soigralci, Jasminom Handanovićem, Ažbejem Jugom, Kenanom Pirićem pa lahko pridobim koristna spoznanja,« je ob podpisu pogodbe povedal Sušak. 

»Ustroj kluba in celotno moštvo sem spoznal v prejšnjih tednih, skupaj smo oddelali priprave v Turčiji, tako da mi je v veliko čast, da mi je bila ponujena pogodba. Zdaj grem še z dodatnim motivom na naslednje treninge, le z enim vodilom: molči in delaj,« pravi 23-letni hrvaški vratar. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborčan 1970 (nepreverjen)

hepani
več golov morate dati
kot pa prejeti
črnogorci

Starejše novice