Mariborski motokrosist, ki se je že štirikrat udeležil slovite dirke Dakar, se že pripravlja na nov podvig. A tokrat bo drugače, saj bo dirkal z motorjem lastne predelave, z veliko slovenskimi komponentami.

Mariborčan Simon Marčič se že petič odpravlja na sloviti reli Dakar. Priprave obeležuje v vlogih Slovenija gre na Dakar. V prvi epizodi pojasni, da se je v Dakar zaljubil že pred 20 leti, ko je dirko prvič videl po televiziji. V prvih treh je utrpel poškodbe od zlomljenega gležnja, izpahnjene ključnice in zahtevnega zloma noge. V četrto je šlo brez poškodb, a zagodle so mu tehnične težave. Prav zato se je z ekipo zdaj odločil pripraviti motor lastne predelave.

KTM predelan s slovenskimi komponentami

Marčič se bo na Dakar podal s KTM-ovim motorjem, ki ga bo z ekipo povsem predelal in vključil čim več slovenskih komponent. Motor v teh dneh že pridobiva podobo pravega dakar motorja in kot je razložil v drugi epizodi je do oddaje motorja še čisto malo.

»Slovenci smo bili od nekdaj močno prisotni v moto športu. Včasih smo celo tekmovali v svetovnih prvenstvih z lastnimi znamkami motokoles. Danes na žalost nimamo več vidnejšega proizvajalca motorjev, imamo pa številna podjetja, ki proizvajajo odlične komponente za moto šport. Naša ideja je bila združit večina slovenskih podjetij in izdelati lastno moto kolo, ki bo plod slovenskega znanja. In prav iz tega izvira ime ekipe Slovenija gre na Dakar,« pripoveduje Marčič.

Marčič v tem tednu opravlja pomemben del priprav, saj se nahaja na Rabu. Na družbenem omrežju Instagram je objavil fotografijo s treninga na tem hrvaškem otoku in pripisal, da so tamkajšnji treningi zelo pomembni zaradi podlage, ki jo Rab ponuja.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mmmTestni (nepreverjen)

Lastne pridelave??? A ga je sejal spomladi, okopaval in šprical čez leto, jeseni pa požel?
Kolikor vem, se pridela krompir na polju ali ozimnica, ne pa motor.
Verjetno je bila mišljena predeleva?

Starejše novice