Za mariborskimi nogometaši je »čudovita izkušnja« začinjena z vijoličastim vzdušjem.

Drugi poraz Maribora z Liverpoolom je pustil popolnoma drugačen priokus, predvsem zaradi navijaškega rekorda na tribunah in odpora na zelenici.

Ustvarjeni so spomini, ki bodo nogometašem in okoli 2500 vijoličastim navijačem ostali za vedno.

Vse bo v spominu ostal tudi mejnik, ki ga je postavil Jasmin Handanović. Jamesu Milnerju je ubranil udarec z bele točke:

»Pokazali smo drugačno podobo kot pred dvema tednoma. Posebej v prvem polčasu, ko smo prestali pritisk. Pomagali so nam tudi številni navijači za našim golom, ki so nas bučno spodbujali. Z njimi nam je bilo lažje, uspeli smo se ubraniti vseh poskusov. Nato pa smo v drugem polčasu prehitro dobili zadetek, ki nas je presekal in kvalitetna razlika, ki je prevelika, je prišla do izraza. To je tisti nivo, ko nasprotniku pustiš meter prostora in to takoj izkoristi, najde možnost za doseganje zadetka. Držali so visok ritem in iskali gole, tako je bila zahtevna tekma, ko ni bilo lahko držati njihov nivo.«

»Težko je bilo, ker med tekmo ni bilo prave priložnosti, da bi si oddahnili. Pritisk je bil konstanten. Škoda, da nismo zdržali dlje, ker bi tekmeci postajali nestrpni in bi si lahko priigrali kakšno priložnost več,« pa je o vtisih povedal Marko Šuler, ki je poveljeval drugače postavljeni obrambi s tremi centralnimi branilci.

Bojevito predstavo ekipe je z nepopustljivostjo na Anfieldu za uradno spletno stran NK Maribor potrdil tudi Martin Milec: »Gledano v celoti je za nami čudovita izkušnja. Nekateri lahko samo sanjajo, da bi igrali pred v takšnem ambientu, na takšnem stadionu. Nam je to bila nagrada, vseeno pa smo razočarani, da smo izgubili.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice