Izbrana vrsta Slovenije bo jutri v Trnavi izzvala Slovake, že danes pa so se v Kranjski Gori pomerili mladinci obeh držav. Spopad reprezentanc do 18 let je odločil Marcos Tavares mlajši.

Reprezentanca do 18 let, ki bo prihodnjo jesen igrala kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladincev, je v Kranjski Gori odigrala prvo prijateljsko tekmo s slovaškimi vrstniki.

Dvoboj se je končal z minimalno zmago Slovencev. Varovanci Tončija Žlogarja so zadetek za zmago z izidom 1:0 dosegli v 82. minuti, ko se je v kazenskem prostoru tekmeca najbolje znašel Marcos Tavares mlajši.

Akcijo je s preigravanjem na levi strani igrišča pričel Samo Matjaž, član milanskega Interja je iz igre vrgel kar dva Slovaka, Tavares pa je v nadaljevanju akcije izkoristil podajo Alexa Banjaca in zadel z 12 metrov.

Nekaj priložnosti so imeli tudi Slovaki, ki so 20 minut po tem, ko so Slovenci v 56. minuti zatresli okvir gola, tudi sami zadeli vratnico, nekajkrat pa je odlično posredoval vratar Nejc Dermastija, sicer član Ilirije. 

Po stopinjah očeta?

Vloga osrednjega junaka je pripadla Marcosu Tavaresu mlajšemu, sinu Marcosa Tavaresa, legendarnega kapetana Maribora.

Sedemnajstletni napadalec, ki pravtako kot oče nosi številko 9, je v dresu reprezentance do 18 let debitiral na septembrski tekmi s Srbijo, v preteklosti pa je že zaigral za mlajše selekcije Slovenije.

Leta 2004 rojeni nogometaš letos prvič igra za mladinsko selekcijo Maribora, na 12 ligaških tekmah se je med strelce vpisal enkrat. V minuli sezoni je na 12 tekmah kadetske lige dosegel sedem zadetkov.

Zmaga je zaslužena

Slovenski selektor Tonči Žlogar, v preteklosti tudi sam reprezentant, je v izjavi po tekmi dejal, da je zadovoljen s predstavo svojih varovancev:

»Tekma je bila trda in izenačena, kot smo jo v pripravi na srečanje tudi pričakovali. Gre za trdo in telesno dobro pripravljeno reprezentanco Slovaške, ki je dobra tako na taktičnem kot tehničnem področju.

To je bil odličen test za naše fante. V prvem polčasu smo bili preveč hitri in premalo umirjeni na žogi, kljub temu pa smo si pripravili eno, dve priložnosti za zadetek.

V nadaljevanju tekme smo skušali z nekaj menjavami dvigniti tempo, kar nam je uspelo. Če potegnem črto, menim, da smo zasluženo zmagali.

Slovakom smo dopustili malo, imeli so eno pravo priložnost, ko smo imeli nekaj sreče, da niso dosegli zadetka. Mi smo si pripravili še nekaj dobrih situacij in lahko čestitam fantom. To je dobra popotnica za petkovo tekmo.«

Mladi Slovenci in Slovaki se bodo v Kranjski Gori še enkrat pomerili v petek.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice