FOTO: Jure Banfi
Treningom Maribora se je kot zadnji priključil tudi kapetan Marcos Tavares, ki je tokratni zimski premor preživel v rodni Braziliji. Tam je užival v vročem poletju, zdaj se je vrnil v zimske razmere.

»Zelo sem vesel, da sem se vrnil. V Braziliji je bilo 42 stopinj, zdaj ko sem prišel nazaj je tukaj snežilo,« po vrnitvi pravi Marcos Tavares, ki se je v letih v vijoličastem že navadil slovenskih zim. A na začetku ni bilo tako. »Prvo zimo je bilo težko za mene, a že 11 let sem Mariborčan in tukaj se počutim dobro.«

V Braziliji se je tik pred vrnitvijo udeležil tudi poroke. »Dosti stvari se je dogajalo v Braziliji, organizirali smo tudi poroko od hčerke. Bilo je zelo čustveno, jokali smo,« razkriva.

Na dopustu v domovini pa ni pozabil na treninge. Kot se za pravega Brazilca spodobi, je igral nogomet na plaži. »Nisem samo ležal v Braziliji, trenirali smo na polno. Igral sem tudi nogomet na plaži. 3 proti 3, ena ekipa z majicami, druga brez in na koncu sem zmagal!« v smehu pripoveduje kapetan vijoličastih.

Ob vrnitvi v Ljudski vrt ga je čakala obvezna tehtnica. A tudi zaradi igranja nogometa na plaži, za Tavaresa to ni predstavljalo težav. »Stopil sem na tehtnico in vse je okej, vse je pod kontrolo,« se je smejalo brazilskemu Mariborčanu. »Hočem samo trenirati in se pripraviti na sezono,« poudarja.

»Vemo, kakšni so naši cilji. Vsi vemo, kaj nas čaka. Prvenstvo je tukaj in na pripravah bomo naredili vse, da bomo prvaki, pokalni prvaki in tudi za ligo prvakov,« še pravi najboljši strelec v zgodovini slovenskega prvenstva.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice