Nazadnje so se videli na igrišču 7. decembra v starem letu, 7. januarja v novem letu znova združeni.

Vse do današnjega večera, do 7. januarja, so bili vijoličasti nogomateši vsak na svojem koncu, čeprav že s konkretnimi zadolžitvami. V mariborski restavraciji Novi svet pri stolni cerkvi na Slomškovem trgu so se zvečer ponovno zbrali, si segli v roke, se objeli.

Po 31 dneh od zadnje tekme jesenskega dela v Velenju se je na zboru zbralo 28 igralcev - Jamin Handanović, Kenan Pirić, Aljaž Cotman, Nino Irgolič, Marko Šuler, Aleksander Rajčević, Kassim Doumbia, Denis Šme, Luka Uskoković, Luka Koblar, Mitja Viler, Martin Milec, Denis Klinar, Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Amir Dervišević, Alexsandru Cretu, Gregor Bajde, Dare Vršič, Dino Hotić, Martin Kramarič, Felipe Silva Correia Dos Santos, Jan Mlakar, Jasmin Mešanović, Luka Zahović, Nardin Mulahusejnović, Luka Štor in Sunny Omoregie

Po dogovoru sta manjkala Marcos Tavares in Saša Ivković, ki se bosta priključila v sredo. Od prvega treninga pa bodo zraven tudi obetavni mladinci Žan Kolmanič, Rok Maher, Nino Žugelj in Alojša Matko.

»Začenja se projekt pomlad 2019. Med enomesečnim premorom ni šlo za popoln premor, saj so že potekali dogovorjeni individualni programi, na uvodnem druženju pa je že bilo opazno, da so igralci in člani strokovnega vodstva vrnili nazaj polni energije. Prve skupne minute so bile namenjene novoletnim voščilom, prisrčnim pozdravom, 'analizi' počitnic, z že prisotnim preklopom na zimske priprave. Z jasnim ciljem: vse za uspešno pomlad,« so ob tem sporočili iz Nogometnega kluba Maribor.

Program pripravljalnega obdobja je razdelan do potankosti, lokacije ostajajo nespremenjene, so še sporočili. Do prve tekme spomladanskega dela, ki bo 23. februarja proti Muri v domači trdnjavi, bodo mariborski nogometaši izvedli v običajnih treh pripravljalnih bazah, ki se raztezajo od Ljudskega vrta preko Moravskih Toplic do Antalye.

Že jutri pa vijoličasto četo čaka prvi trening.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice