Za odličje se bo potegovalo tudi 16 Slovencev, prisotnih pa bo kar 900 tekmovalcev iz vse Evrope.

Tekmovalci iz kar 41 evropski držav, ki v prebivaju v hotelu Habakuk že od sobote, kjer so jih tudi stehtali in zdravniško pregledali, so imeli čas za priprave vse do danes. Že ob enajsti uri se je v dvorani Tabor pričela otvoritvena slovesnost, v prihajajočih treh dnevih pa lahko na tej lokaciji pričakujemo še kvalifikacijske borbe. V petek in soboto nas čaka tista prava poslastica, tedaj bodo na sporedu namreč finalne borbe. Na tekmovanju bodo na voljo discipline light contact, low kick in K1.

Danes na sporedu šest Slovencev, znana že prva zmaga naše tekmovalke

Četudi so se kvalifikacijske tekme pričele šele pred dobre pol ure, je Slovenka Sabina Bec z rezultatom 3:0 že ugnala Hrvatico. Danes se bo na prizorišču za finale potegovalo še šest ostalih tekmovalcev iz Slovenije.

Po Sabini Bec bo sledil »nastop Teje Toplak, ki se bo borila v 10. borbi. Že kmalu nato na tatamiju 1 sledita Nejc Blanuša, ki se bo na tatamiju boril kot četrti in nato sledi še nastop Dejana Mioča v 11. borbi. Po krajšem predahu pa se bosta v 20. borbah dneva ob 17:45 borila še Nejc Gazvoda na tatamiju 1 in Žiga Pečnik v ringu 2 «, pišejo na spletni strani kickboxing zveze Slovenije – WAKO.

Gazvoda in David Žibrat, ki bo prav tako nastopil v prihodnjih dnevih, sta tudi branilca naslova evropskega podprvaka v disciplini light-contact.

Za vse, ki si kratkega izleta do dvorane Tabor danes ali v prihajajočih dnevih ne morete privoščiti, si lahko v živo ogledate potek vseh tekem kar na tem mestu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice