Polfinalni obračun med Hrvaško in Anglijo smo spremljali v živo v družbi naših južnih sosedov v Varaždinu. Izid po podaljšku tekme je 2:1 v korist Hrvaške!

Anglija si je po letu 1966 znova želela stopiti na vrh sveta, Hrvaška pa je želela najmanj ponoviti uspeh zlate generacije iz leta 1998, ko so na svetovnem prvenstvu v Franciji osvojili tretje mesto. A zdaj naši južni sosedje že pišejo nogometno zgodovino.

Polfinalni obračun smo spremljali v živo v Varaždinu.

Ob golu Angležev zaskrbljeni obrazi hrvaških navijačev.

Veselje v Varaždinu ob izenačenju!

Hrvati so še tretjič zapored v izločilnih bojih igrali podaljške, Angleži pa so 120 minut odigrali drugič. Porajalo se je vprašanje, ali bodo Hrvati še tretjič letos napredovanje iskali po strelih iz bele točke.

Hrvati so deset minut pred koncem srečanja v podaljških povedli z 2:1.

V 109. minuti je Mandžukić Hrvate poslal v delirij. Napadalec Juventusa je izkoristil zaspanost angleške obrambe in »vatrene« poslal korak do finala.

Hrvati so v finalu in že na novo pišejo nogometno zgodovino!

Hrvaške ulice je zajelo nepopisno veselje ob zmagi nad Angleži in napredovanju v finale. V Varaždinu evforija, solze sreče in objemi na vsakem koraku!

Pred tekmo skozi misli Angleža v Mariboru: Trem levom je že uspelo najpomembnejše

Zmaga ali poraz. Angleški izbrani vrsti je že uspelo najpomembnejše, začutimo v pogovoru z Daveom Coxom, Angležem, ki je v štajerski prestolnici našel ljubezen. To je ponovno prebuditi ponos v navijačih.

A čutiti je, da Maribor navija za južne sosede. Tudi Dave je opazil, da v mestu ob Dravi - in nasploh v Sloveniji - precej ljudi navija za Hrvaško: »To razumem. Toda, če Hrvaška danes izgubi, ne verjamem, da bomo videli veliko solznih obrazov v Mariboru.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice