Oliver Bogatinov je ob novem vijol'čnem poglavju na včerajšnji novinarski konferenci kluba spregovoril o delu z moštvom in trenutnih kadrovskih informacijah.

Nogometaši Maribora so vstopili v zaključni del priprav v Ljudskem vrtu. Dokler se ne vrne Mauro Camoranesi, bo treninge še naprej vodil športni direktor Oliver Bogatinov

Ob njem sta na igrišču z moštvom kondicijska trenerja Fernando Nowicki in Milan Vulović, delo z vratarji pa je znova prevzel Mitja Pirih.

Še en teden je do spomladanske premiere v Domžalah, načrt za zaključni del priprav je jasen. Štirinajst igralcev je ves čas v polnem pogonu, zdaj se jih je pridružilo še pet, a so po besedah Bogatinova v tako imenovani pokoronski skupini: »Postopoma jih bomo uvajali in stopnjevali obremenitve, da vidimo odziv pri vsakem posamezniku.«

Koliko časa potrebuje igralec, da se vrne v tekmovalni ritem po odsotnosti s treningov? »Težko je reči, ker je veliko neznank, kakšen bo vpliv bolezni na njihova pljuča. Rok Kronaveter je denimo dejal, da je lovil sapo med igranjem. Vse strokovne literature in raziskave, ki analizirajo vpliv koronavirusa na organizem športnika, kažejo na to, da morajo imeti 4-tedensko okrevanje. Verjamemo, da bo šlo hitreje,« meni športni direktor.

»Po vsem, kar se nam je dogajalo v zadnjem mesecu, se stanje izboljšuje. Na nek način že od marca lani govorimo, da se moramo prilagoditi na novo realnost do cepiva. V tej smeri smo izpeljali priprave v Turčiji, s spoznanjem, da je treba živeti s tem in iskati rešitve iz dneva v dan, kako ne zanemarjati noogmetnega dela. Opravili smo vse treninge, ki so bili načrtovani, odigrali smo tri od štirih predvidenih tekem. Res je, da so bili drugi nasprotniki kot tisti iz prvotnega načrta, toda za nogometne analize so tudi te tekme prinesle ustrezne odgovore,« poudarja Bogatinov.

Spregovoril je tudi o komunikaciji na daljavo s Camoranesijem: »Vaje, ki so načrtovane, so izvedene, to je bistvenega pomena. Fantje se zavedajo svojih obveznosti in vse počnejo z namenom, da dočakajo nadaljevanje prvenstva v ustreznem stanju. Tisti, ki redno trenirajo, se dobro počutijo. Naredili so vse, kar je v njihovi moči, da se dobro pripravijo. Mauro mi vnaprej za naslednji dan pošlje program s točkami, na katere moramo biti osredotočeni. Priključil se je že Fernando Nowicki, ki je v veliki meri olajšal delo. Vsi skupaj pa seveda čakamo na trenutek, ko bo nazaj Mauro, preostali sodelavci iz strokovnega štaba in Mlakar.«

V kolikšni meri lahko vdor koronavirusa vpliva na nadaljevanje sezone? »Bistvenega pomena je, da ko te doleti in če te doleti, naj bo čim manj zdravstvene škode. Iz tega vidika skušamo vsi gledati pozitivno na te zaznane pozitivne primere. Situacija je fante na nek način povezala in dodatno združila v boju z naravnim pojavom. Zdaj je že prisotna tudi prekuženost in upam, da bomo šli skozi spomladanski del brez dodatnih zapletov,« odgovarja Bogatinov.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čergoli (nepreverjen)

Karči virus vas bo vsekakor vse pojedel!!!!

Starejše novice