Dvoboj vodilnih je v Ljudskem vrtu pripadel NK Mariboru.

V Ljudskem vrtu se je danes odvil dvoboj vodilnih in tudi dvoboj ekip, ki sta v dosedanjem delu prvenstva dosegli največ golov, skupno 57. Tekmo je že ve 9. sekundi začinil Marcos Tavares, ki je poskrbel za ekspresno vodstvo vijoličnih. Zahović je ob začetnem sodniškem žvižgu podal do Defendija, sledila je njegova dolga podaja pred domžalski kazenski prostor, Tavares pa je ob Blažiču prišel do žoge in z natančnim udarcem premagal vratarja Milića.

To je najhitrejši gol v zgodovini slovenske lige, dosedanji rekorder je bil Benjamin Verbič, ki je zadel v 11. sekundi na tekmi med Celjem in Zavrčem.

Hitro prejeti zadetek pa gostov ni zmotil, saj so odgovorili z nekaj nevarnimi akcijami. Domžalčani so v preteklosti večkrat znali presenetiti Maribor in takšen pristop je bilo pričakovati tudi v Ljudskem vrtu. 

Ne le točke, pomembna tudi igra

Tudi v drugem polčasu so Mariborčani branili doseženo prednost iz prve minute in s protinapadi iskali priložnosti za drugi gol. Domžalčani so imeli pobudo, žoga je bila večji igre na polovici domačih, a pravega učinka ni bilo. Domžalčani želenega gola niso dosegli, so pa s prikazano igro sprožili kar nekaj negodovanja med privrženci Maribora, ki so med tekmo z žvižgi opozorili svoje ljubljence, da je ob zbiranju točk pomembna tudi igra.

Ob podpori 4500 gledalcev so tako vijolični tekmo uspeli zaključiti z novimi tremi točkami in se tako pomakniti še bližje naslovu prvaka. Maribor ima namreč zdaj pred Domžalami kar 16 točk prednosti.

NK MARIBOR: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Vrhovec, Pihler (72' Ogrinec), Bohar (62' Novaković), Hotić, Tavares (86' Mertelj), Zahović. Klop: Obradović, Rajčević, Hodžić, Mertelj, Ogrinec, Bajde, Novaković. Trener: Darko Milanič.

DOMŽALE: Milić, Širok, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Majer (69' Bratanović), Vetrih, Husmani, Repas, Franjić (64' Matjašič), Firer (84' Žužek). Klop: Golubović, Brachi, Žužek, Elsner, Matjašič, Volarič, Bratanović. Trener: Simon Rožman.

Strelec: 1:0 Tavares (1)

Rumeni karton: Husmani (49), Mertelj (89), Viler (90+1)

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice