Foto: Jure Banfi
Bo Rudar jesenski del Prve lige Telekom Slovenije sklenil brez zmage? Kakšen bo odziv Maribora po boleči zaušnici Triglava? To sta osrednji vprašanji pred spopadom knapov in vijolic v Šaleški dolini, ki bo pomemben za ene in druge.

Maribor je s porazom proti Triglavu ostal brez možnosti, da bi pomlad dočakal na prvem mestu. Nov spodrsljaj Štajercev je v nedeljo izkoristila Olimpija, ki je s tesno zmago na mestnem derbiju z Bravom prednost povečala na pet točk in si zagotovila naslov jesenskega prvaka. 

»Moramo stopiti skupaj, dvigniti glave. Treba se bo popolnoma zbrati, odmisliti sobotno dogajanje. Rudar se bori za obstanek, zavedamo se, da nas čaka nova zahtevna tekma. Toda storiti moramo vse, da popravimo vtis, z zmago zaključimo ta jesenski del in se potem z novo energijo vrnemo na začetek zimskih priprav,« razmišlja Nemanja Mitrović, branilec Maribora.

Ekipa Darka Milaniča si je predvsem v drugem polčasu pripravila veliko priložnosti, a so prav vse ostale neizkoriščene. Maribor, ki je lovil peto zaporedno zmago, je tretjič to jesen streljal s praznimi naboji. Neuspešni so bili tudi poskusi Rudija Požega Vancaša, ki mu je živce paral Jalen Arko, Belokranjec v vijoličastem pa je bil septembra eden od junakov mariborske zmage nad Rudarjem.

Kaj bo Milanič spremenil? To napoveduje bočni igralec Denis Klinar, ki se vrača v enajsterico.

Požeg Vancaš je tekmo s Triglavom sklenil predčasno, saj ga je v končnici tekme obšla slabost. Nekdanji nogometaš Domžal in Celja je nenadoma obležal na tleh, Ljudski vrt pa je nemo opazoval dogajanje na zelenici. Slabost je bila posledica udarjanje žoge z atraktivnim poskusom, po vračanju z nasprotne polovice igrišča pa je ostal brez sape in za trenutek tudi brez zavesti.

Po hitrem posredovanju zdravniške službe je odšel z igrišča, ob boljšem počutju pa po tekmi ni potreboval dodatne zdravniške oskrbe, noč je prestal mirno in brez dodatnih zapletov.

Velenjčani še vedno lovijo prvo ligaško zmago in so s sedmimi točkami priklenjeni na dno razpredelnice, za devetim Bravom pa zaostajajo devet točk. Varovanci Andreja Panadića so nazadnje izgubili ob Kamniški Bistrici, kjer so se po golu Lea Ejupa vrnili v igro, vendar to kljub vsemu ni bilo dovolj vsaj za točko. Domžalčani so pred tem dvakrat kaznovali nezbranost obrambe, ki je doslej prejela 48 golov, kar je daleč največ v prvenstvu. 

Bo velenjski zid trdnejši v sredo, ko bodo skozenj poskušali zakorakati vijoličasti?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice