Nogometaši Maribora zasluženo na krajši oddih, saj se 8. junija že začnejo priprave na novo sezono.

V soboto so mariborski nogometaši odigrali zadnjih 90 minut te sezone ter z zmago potrdili zaslužen naslov. Sezono so zaključili s 73 osvojenimi točkami. »Bil je čas, da obrnemo to situacijo. Energija na tribunah je bila odlična skozi vso tekmo, slišati je bilo spodbudo. Začeli smo dobro, potem imeli vmes nekaj slabših trenutkov, toda v celoti gledano je bilo storjenega dovolj pozitivnega z naše strani. Razplet zadnjega dvoboja po tekmovalni plati ne pomeni veliko, vmes smo bili zelo dobri, prepričljivi in nič nam ne bi pokvarilo slavja. Je pa vsekakor prijetno, da gremo z zmago na dopust,« je ob zaključku sezone povedal Darko Milanič.

Čeprav je nasprotna ekipa doživela poraz v Ljudskem vrtu, so tudi sprejemali čestitke, saj si je ekipa Krškega zagotovila obstanek v ligi. Pri tem so pomagali tudi mladi igralci NK Maribora, ki so bili na posoji v omenjeni ekipi, so sporočili na uradni spletni strani NK Maribora.

Zaslužen oddih

Za mariborsko ekipo se je ob odhodu z zmagovalnega odra priček kratek, a zaslužen dopust. Nogometaši bodo začeli s pripravami na novo sezono že 8. in 9. junija. Kdo bo vse del priprav, še ni znano. »Zmeraj si želim imeti že na začetku priprav izoblikovano ekipo, a je treba upoštevati vse dejavnike. Za karkoli konkretnejšega je v tem trenutku še prehitro govoriti. Vsi, ki so naši člani, se bodo zbrali 8. in 9. zjutraj bomo začeli trenirati. Potem pa imamo nekaj dni časa za dokončne odločitve. Takšen je dogovor po sestanku, ki smo ga imeli. Načrt aktivnosti je že pripravljen, fantje se zavedajo, kaj vse jih čaka. Prav tako so dobro znani cilji, ki so zastavljeni. Dobro bomo izkoristili te dni premora in se ob ponovnem zboru lotili novih izzivov z novo energijo,« je o načrtih za začetek priprav povedal trener vijoličastih.

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice