Foto: RK Maribor Branik
Rokometni klub Branik nadaljuje sestavljanje ekipe za prihodnjo sezono. Vodstvo kluba je sporočilo, da so pogodbo za naslednjo sezono podpisali štirje novi rokometaši.

V prihodnji sezoni bodo dres Maribora nosili Stefan Žabić, Filip Rakita, Matic Košec in Anže Blagotinšek.

Stefan Žabič je stari znanec Maribora. 21-letni krožni napadalec, se v štajersko prestolnico vrača kot posojen igralec Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. V vijoličastem dresu je igral že v sezoni 2018/2019.

Krožni napadalec je v predčasno končani letošnji sezoni v dresu Celja odigral 21 tekem in dosegel 14 zadetkov, sezono prej pa je za Maribor na 22 ligaških tekmah dosegel 34 golov.

»Super občutki ob povratku v Maribor,« je vtise strnil Žabič, ki v dresu Celja ni prišel do priložnosti, da se dokaže na igrišču. »Zato sem zelo vesel, da mi je Maribor ponudil to priložnost, da se pokažem v svoji najboljši luči,« je še povedal.

V dvorano Tabor se kot posojeni igralci selijo še Filip Rakita, Matic Košec in Anže Blagotinšek

Filip Rakita je produkt celjske akademije in mladinski reprezentant, ki bo okrepil položaj levega krila. 18-letnik že ima izkušnje z igranjem v članski konkurenci, v sezoni 2019/2020 pa je dvakrat zaigral tudi v elitni Ligi prvakov in proti Szegedu dosegel svoj prvi gol v tem tekmovanju.

»Želim si, da bom v prihodnji sezoni hitro pridobil zaupanje trenerja in da se bom posledično čim več boril na igrišču pred čim bolj polnimi tribunami dvorane Tabor,« je povedal Rakita. »Navijačem obljubljam, da bom na vsaki tekmi dal vse od sebe in da bom vedno skušal biti maksimalno zbran ter tako skušal pomagati ekipi.«

Matic Košec, ki se najbolje znajde na položaju desnega zunanjega, bo v Mariboru nabiral pomembne izkušnje. Tudi on je sicer že debitiral v Ligi NLB, kjer je v sezoni 2018/19 odigral 10 tekem in dosegel štiri gole, v predčasno končani sezoni 2019/2020 pa v močni konkurenci v vrstah serijskih državnih prvakov ni dočakal prave priložnosti.

Košec opisuje, da je njegov glavni cilj, da bi čim več igral: »Rad bi pokazal svoje znanje in se naučil veliko novega. Vesel sem, da sem lahko del Maribora, ki igra v Ligi NLB. Upam, da bom dobil veliko priložnosti za igranje in da bom zaupanje vodstva in trenerja hitro upravičil. Navijači lahko od mene pričakujejo borbeno igro v napadu in predvsem v obrambi.«

Tretji novinec je Anže Blagotinšek, ki bo še dodatno okrepil položaj krožnega napadalca. Gre za še enega izredno nadarjenega igralca, ki bo v Mariboru dobil priložnost za dodaten napredek. Tudi on že ima nekaj izkušenj v Ligi NLB, kjer je debitiral v sezoni 2018/19.

»Pričakovanja pred prihodom v Maribor so velika, a še vedno realna,« je povedal  tretji novinec: »Skušal bom dati vse od sebe, rad bi se prikazal v dobri luči, na igrišču pa obljubljam, da se bom vedno boril do konca. Najbolj si želim predvsem napredovati in posledično pomagati ekipi ter se s fanti boriti za čim boljšo uvrstitev v Ligi NLB.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mm92 (nepreverjen)

odpadki iz celja, za 2. ligo bo dovolj saj s to ekipo nimajo 5% da letos obstanejo

Starejše novice