Foto: Jure Banfi
Po včerajšnji pripravljalni preizkušnji z nogometaši avstrijskega tretjeligaša SC Weiz, na kateri je debitiral in že v prvo zabil novinec Jan Mlakar, se vijoličasti v ponedeljek selijo v Turčijo.

Po pripravah doma je za vijoličaste nogometaše na sporedu Turčija, že v torek jih čaka prva preizkušnja v turški bazi.

»Res smo imeli tokrat ustrezne razmere tudi doma, Turčija pa bo kot vedno zelo pomembna postaja na naši poti. Prinaša pet tekem proti nasprotnikom na višji ravni. Ekipe bodo imele drugačne strategije, mi pa se bomo med koristnimi preizkušnjami morali prilagoditi in iskati nove rešitve, formo. Ob skupnem bivanju bomo imeli več časa za počitek med tekmami, za pogovore. Za popravljanje zadev, ki jih moramo izboljšati in nadgradnjo dosedanjih dobrih zadev,« je za uradno spletno stran NK Maribor dejal Darko Milanič.

Viler ostaja doma, nedaleč stran nogometaši Olimpije

Ob pozitivnih novicah pa so v NK Maribor potrdili tudi manj prijetno novico. Mitja Viler zaradi poškodbe po dosedanji odsotnosti še vedno ni nared: »Žal ne potuje z nami. Priprave so takšne, da bodo imeli fizioterapevti veliko dela in bo lažje, če bo terapije opravil doma. Njegovo stanje še ne omogoča aktivnosti.«

Še zanimivost. Istočasno bodo na pripravah v Turčiji tudi nogometaši Olimpije in to le nekaj kilometrov stran od hotela, kjer se bo pripravljala vijoličasta četa.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice