Foto: RK Maribor Branik
Vodstvo rokometnega kluba Branik se je dogovorilo za podaljšanje sodelovanja z Matijo Golikom, ki bo tako tudi v prihodnji sezoni nosil vijoličasti dres. To bo zanj tretja sezona v vrstah Mariborčanov.

27-letnik je v Maribor prišel julija 2018 in bil v svoji prvi sezoni v štajerski prestolnici zelo pomemben član udarne zasedbe. Na 22 tekmah Lige NLB je dosegel zavidljivih 58 zadetkov, nato pa imel smolo s poškodbo kolena, zaradi katere je v prejšnji sezoni v državnem prvenstvu zbral vsega šest nastopov in se podpisal pod šest golov.

Za Golika bo to tretja sezona v Mariboru

»Zelo sem vesel, da smo podaljšali sodelovanje. Lani sem imel veliko smole s kolenom, ki je zdaj super,« pravi Golik, ki je izpustil prvo polovico sezone zaradi poškodbe, drugo polovico pa je prekinil koronavirus. Dodaja, da mu je premor dobro del, saj je dobil priložnost, da se 100 odstotno pripravi in odločno krene v novo sezono.

»Moj glavni cilj v naslednjem letu bo, da iz tekme v tekmo napredujemo in da sam igram čim bolje,« je še povedal Golik: »Jasno si želim, da bomo na koncu prišli do čim boljše uvrstitve v ligi. Navijači lahko pričakujejo borbeni Maribor.«

Dodaja, da se bodo na vsaki tekmi borili in z ekipnim duhom lovili dobre rezultate: »Upam, da bo v novi sezoni na tribunah čim več navijačev. Mi se jim bomo za podporo oddolžili z dobro in borbeno igro.««

Motiviran, da se vrne v dobro formo

Golik bo v prihodnji sezoni vsekakor zelo motiviran, da se vrne v vrhunsko formo, to pa bo za Maribor zelo pomembno. Nekdanji nosilec igre v Zametu je v preteklosti navdušil predvsem z izrednim izkoristkom priložnosti, saj je v sezoni 2017/18 v dresu reškega kluba ob 65 odstotnem metu iz igre dosegel kar 132 golov.

Hrvaški organizator igre je po kapetanu Tadeju Soku in Filipu Jerencu tretji nosilec igre, ki je podaljšal pogodbo s klubom.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Denar ocitno ni problem.Upam da bo vec uspeha kot v predcasno koncani sezoni.

Starejše novice