Foto: Bobo
Začela se je težko pričakovana tekma med Nogometnima kluboma Maribor in Valur, tokrat na domačih tleh.

»Tekme se moramo lotiti samozavestno, zelo osredotočeno. Gre za evropske kvalifikacije in ker želimo iti naprej, želimo odigrati dobro tekmo proti tekmecu, ki smo ga z izbranim načinom zlomili v prvem dvoboju, vendar je v določenih trenutkih pokazal, da zna biti nevaren. Zato bo zelo pomembna zbranost, od prve do zadnje minute,« je pred pričetkom tekme povedal Darko Milanić.

Trenerjev napovednik ne pušča dvomov o temeljitih zaključnih pripravah brez zanašanja na prednost iz Reykjavika. Poraz na sobotni prvenstveni premieri pa je ostal arhiviran. »Načrt z nekaj rotacijami, da bi imelo več igralcev tekmovalni ritem, je bil smiselen. Toda skozi tekmo, v katero smo vložili veliko energije, se nam je zgodilo veliko zadev, ki so vplivale na razplet. Fantje so bili napadalno usmerjeni, si ustvarjali priložnost, bili zbrani, žal pa so drugi dejavniki imeli prevelik pomen.«

»V kvalifikacijah ničesar ne smeš prepustiti naključju. Pot do uspeha gradimo na tem, kako smo opravili v Reykjaviku, kjer smo s pristopom in spoznanjem, kako smo izpolnili načrt, bili zadovoljni. Tudi tokrat mora biti tako, da se fantje zavedajo načina, ki nam je prinesel odlično izhodišče in da to ponovijo. Ob osredotočenosti potrebujemo tudi dovolj potrpežljivosti, cilj je zadeti. In zmagati,« še poudarja trener vijoličaste četice.

Psihološka trdnost moštva sicer ni načeta in načrt, kako do uvrstitve v nadaljnje tekmovanje, ostaja nespremenjen. Islandski prvaki kljub zaostanku niso obupali. V Maribor so dopotovali že v ponedeljek in verjamejo, da še lahko razmišljajo o presenečenju. Še en razlog več za popolno osredotočenost in previdnost.

Potek tekme:

3' Hotić je podal žogo silovito z roba kazenskega prostora, zadel v okvir vrat in preprečil vodstvo.

11' Za Maribor je prvi gol zadel Kronaveter (skupaj 4:0).

16' Viler je podal do Tavaresa, žoga pa se je odbila od bloka v kot.

22' Neuspešno je streljal Kotnik.

33' Tavares je Mariboru priigral že drugi gol (skupaj (5:0).

38' Prišlo je do prvega poskusa gostov, a je blokiral Vrhovec.

48' Vrhoveca je v dvoboju 1 na 1 zadel vratarja.

55' Vrhovec je ponovno streljal, tokrat z razdalje, na pravem mestu pa je bil Halldorsson, ki je Mariboru preprečil do novega gola.

57' Prišlo je do dvojne menjave:  z igrišča Kotnik in Kronaveter, v igro Mešanović in Požeg Vancaš.

64' Islandski vratar je pravočasno skočil iz vrat, odbil je pred Mešanovićem, v nadaljevanju pa z lobom poskušal Hotić, a neuspešno.

65' Požeg Vancaš je podal z udarcem po tleh proti levemu spodnjemu kotu, a Halldorsson z uspešnim posredovanjem preprečil povišanje vodstva.

69' Hotić je podal tokrat tik nad prečko.

71' Požeg Vancaš je podal do Hotića, ta je podal Mešanoviću, ki je z glavo podal pred gol, Požeg Vancaš pa z glavo tik ob vratnici.

74' Prišlo je do menjave: Kramarič namesto Vrhovca.

88' Rumeni karton dobi Požeg Vancaš, zaradi prekrška ob stranski črti nad Hedlundom.

89' Z desne je poskusil Milec, pred pa golom Požeg Vancaš, ni bil natančen.

90+3' Mešanović iz obrata, žoga proti levemu kotu, ob vratnici so blokirali gostje.

Maribor - Valur 2:0

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice