Foto: Jure Banfi
Trem zmagam je sledil poraz, a se v taboru Maribora ne predajajo. V Ljudskem vrtu bodo storili vse za napredovanje.

Nogometaši Maribora so se z gostovanja v švedski prestolnici vrnili z dvema goloma zaostanka. Hammarby je Štajercem zadal prvi poraz sezone, a Simon Rožman s svojimi varovanci verjame, da lahko tehtnico na domačem igrišču nagnejo v svojo korist.

Prvi polčas včerajšnjega obračuna ni dal zadetkov, po odmoru so padli štirje. Na žalost pristašev Maribora so tri žoge končale za hrbtom Ažbeta Juga, vijolice pa so pred povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige pred zahtevno nalogo.

»Ni predaje, prav nasprotno. Videli smo, da imamo opravka s kakovostnim nasprotnikom. Napovedovali smo, da naša ekipa v izgradnji ne more držati energije in kakovosti na najvišjem nivoju na vseh tekmah. Na vročem gostovanju je bila opazna določena mera impresioniranosti, ki je privedla do nesproščenosti v igri,« po tekmi pravi Rožman.

Mariborska zasedba je odbila uvodni nalet gostiteljev, v nadaljevanju srečanja pa ni našla recepta, kako zaustaviti Astrita Selmanija. Na Švedskem rojeni reprezentant Kosova se pred tekmo verjetno niti sam ni nadejal treh zadetkov.

Prvega je dosegel v 55. minuti, a je sledil hiter odgovor gostov. Pet minut kasneje se je drugega evropskega zadetka v sezoni veselil Nino Žugelj. Korošec je spretno izkoristil predložek Marka Alvirja.

Petnajstkratni prvaki Slovenije niso uspeli zadržati ugodnega rezultata, Švedi so v zadnji tretjini tekme zadeli še dvakrat. Alvir, podajalec za mariborski gol, kljub zaostanku verjame v preobrat moštva.

»Gol nam je dal upanje, da lahko pridemo tudi do preobrata, kot nam je uspelo v Celju. Žal se to ni zgodilo, Hammarby je potrdil, da je kakovostna ekipa, a še ni nič odločeno. Na domačem igrišču bomo skušali izvleči največ in priti do napredovanja. Če ne drugače, pa preko podaljškov,« sporoča Marko Alvir.

Mariborski strateg se je strinjal, da je obramba dovolila prelahke zadetke za ta rang tekmovanja, a je ohranil mero optimizma.

»Vračamo se na naravno travo, kar pa bo zdaj naša prednost. Tudi energija s tribun bo zdaj naša gonilna sila. Čaka nas zahtevna naloga, verjamem pa, da bo zgodba v Ljudskem vrtu povsem drugačna,« pravi.

Četo Simona Rožmana konec tedna čaka nova zahtevna preizkušnja v domačem prvenstvu. Maribor bo z nedeljskim gostovanjem v Domžalah zaprl drugi krog Prve lige Telemach.

Povratni obračun s Hammarbyjem bo v Ljudskem vrtu odigran v četrtek, ob 20:45. Bodo Žugelj in soigralci s pomočjo svojih navijačev prišli do napredovanja?

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

... in pustili bomo srce na igrišču, saj ova noć nije bila naš dan ...

Starejše novice