FOTO: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so po kratkem premoru že začeli s pripravami na novo sezono. Darko Milanič je na uvodnem treningu pozdravil štiri novince, od katerih si vijoličasti veliko obetajo.

Maribor je po izjemno kratkem poletnem premoru zakorakal v priprave pred novo sezono, v kateri bo znova naskakoval evropsko jesen. Včeraj so se vijoličasti zbrali na večerji, danes pa dan začeli z obveznim tehtanjem. Mariborčani so po pokalnem finalu mirovali le 12 dni.

Milanič: Pred nami so izjemni izzivi

»Zmeraj zmanjka kakšen dan za počitek, ne glede na to, kako dolg je premor,« je priznal Darko Milanič. »Prepričan sem, da so fantje dobro izkoristili proste dni, se odpočili, zdaj pa mora prevladati velika ambicija pred novo sezono, ki nas čaka. Pred nami so izjemni izzivi. Začenjamo novo zgodbo, v kateri je tokrat nekaj več novih, pomembnih okrepitev. Najprej gremo z novim zagonom, polni ambicij,« poudarja strateg vijoličastih.

»Priprave ne bodo klasične, ampak kratke. Zasnovane za najboljšo podobo pred izzivi in da bomo ostali v visokem tekmovalnem ritmu do decembra. Ustrezno moramo izkoristiti te štiri skupne tedne. Skozi tekme, ki nas čakajo bo treba najti optimalen način igre in enajsterico,« se pripravljalnega obdobja veseli Izolčan na klopi Maribora.

Prihodnji teden v Moravske Toplice

Vijoličasta ekipa na začetku priprav šteje 28 članov. V primerjavi s prejšnjo sezono v ekipi ni več Jana Mlakarja, ki je prestopil v Brighton, Marko Šuler je končal kariero, Dare Vršič, Denis Šme in Sunny Omoregie pa po izteku pogodb niso več člani Maribora. Poleg štirih že znanih okrepitev, sta se med vijoličaste po posojah vrnila Luka Koblar in Sandi Ogrinec.

Uvodni teden priprav bodo nogometaši preživeli v Mariboru, v začetku prihodnjega tedna pa se selijo v Moravske Toplice. Zaradi reprezentančnih akcij zaenkrat še manjkata Luka Zahović in Kenan Pirić, Luka Uskoković pa bo v fazi okrevanja po operaciji še nekaj časa vadil po posebnem programu.

Kotnik: Pričakovanja so visoka

Pred uvodnim treningom je spregovoril tudi novopečeni vezist vijoličastih Andrej Kotnik. »Spremembe mi niso tuje, dal sem skozi že nekaj klubov, res pa je, da je tu nekaj novega, precej več odgovornosti, precej več pritiska, kar mi osebno prija. Čakajo me novi izzivi, na treningih se bom skušal dokazati,« pravi še tretji Koprčan v trenutni zasedbi Maribora.

»Priprave bodo resda kratke, zato moramo dobro izkoristiti ta mesec, ki ga imamo na voljo, in nato iti v tekme 100-odstotno,« je še dodal in spregovoril tudi o pričakovanjih: »Pričakovanja so visoka, takšna si moraš postaviti. Tudi cilje. A mislim, da jim bom kos, zato se tega zelo veselim.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice