Nogometna zveza Slovenije je sklenila, da se prekinitev vseh tekmovanj pod odkriljem Nogometne zveze Slovenije, med drugim Prve Lige Telekom Slovenija podaljša do preklica.

Nogometne zveza Slovenije je zaradi zaostrovanja razmer glede epidemije koronavirusa sprva vsa tekmovanja prekinila do konca marca, za obdobje, za katero velja tudi zaprtje šol in vrtcev ter nekateri drugi povezani ukrepi.

Na zadnji seji odbora za nujne zadeve pa so sprejeli nov sklep, ki to prekinitev podaljšuje do preklica.

»Najpomembnejše, da ostanemo doma.«

Kot so zapisali na spletni strani, želijo s tem ukrepom predvsem zaščititi zdravje nogometašev, navijačev in funkcionarjev, klubom pa pomagati pri načrtovanju naslednjih aktivnosti.

»V trenutni situaciji, ko je nemogoče napovedati konec epidemije, je najpomembnejša skrb Nogometne zveze Slovenije in klubov zdravje nogometašev. S podaljšanjem prekinitve bodo klubi lažje planirali svoje aktivnosti. Zdaj je najpomembnejše, da ostanemo doma in naredimo tisto, kar lahko, da skupaj premagamo epidemijo,« je ob tem povedal predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović.

Usoda nogometa odvisna od koronavirusa

Nadaljevanje tekmovanj v organizaciji Nogometne zveze Slovenije načrtujejo v skladu z odločitvami pristojnih državnih organov o prenehanju izrednih ukrepov, ki se nanašajo na prepoved in omejitev javnih prireditev ter ustreznih priporočil medicinske stroke. Ob tem so v Nogometni zvezi Slovenije spomnili še na odločitev Evropske nogometne zveze, ki je preložila evropsko prvenstvo iz leta 2020 v leto, da bi omogočila možnost podaljšanja domače tekmovalne sezone do konca junija 2020.

»V vsakem primeru pa ne gre pričakovati, da se bodo tekmovanja pod okriljem Nogometne zveze Slovenija nadaljevala pred 2. oziroma 9. majem,« so še zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čergoli (nepreverjen)

To pa je res velika škoda.

Danvid (nepreverjen)

Hvala bogu.

naravna selekcija (nepreverjen)

24 dni je inkubacijska doba, minil pa je en teden od zadnje tekme.
In kako si predstavljate da bomo mariborcani sedaj ziveli, ko 22 bedakov ne bo preganjalo zogo po njivi ??

Starejše novice