Foto: Jure Banfi
Po treh spodrsljajih, ki so si jih na domačem igrišču privoščili mariborski nogomateši, so odločeni, da drugače, kot z zmagami, ne gre več.

Po porazu z Domžalami je mariborski trener Darko Milanič izpostavil številne priložnosti, ki so si jih priigrali njegovi varovanci in grobe sodniške napake, ki so po njegovem mnenju vplivale na potek tekme. Z izkupičkom po uvodnih štirih spomladanskih tekmah ni zadovoljen. Iz vijoličastega tabora pa se je s svežimi odzivi in občutki oglasil še Mitja Viler.

»Bilo je vsega, razen treh točk. Bili smo boljši v vseh segmentih igre, razen pri najpomembnejšem, doseganju zadetkov. Nekaj se je zarotilo proti nam v spomladanskem delu sezone in treba je to negativno krivuljo čim prej obrniti navzgor. Dobro, da je že v soboto nova tekma,« je dejal Viler za uradno spletni stran NK Maribor.

Foto: Jure Banfi

Kot pravi Viler, so zapravili preveč priložnosti, čeprav so tekmo zaznamovale tudi sodniške napake v prelomnih trenutkih: »Nekdo bo rekel, da se v slabih situacijah oprijemamo na sodnike, ampak tokrat res upravičeno. Še igralci Domžal so mi sami priznali po koncu tekme, da je bila kraja. Ampak to je en delček, ne iščemo krivde pri sojenju, ampak moramo izhajati iz sebe in se naučiti iz svojih napak. Zapravili smo preveč priložnosti.«

Foto: Jure Banfi

Mariborčane naslednja tekma čaka že v soboto, tokrat s Krškim, a znova na domači zelenici. 

»Zdaj smo res na tisti poti, ko nas samo zmage peljejo naprej. Na domačem igrišču smo si privoščili že tri spodrsljaje in v poštev pride le zmaga v soboto. Potem pa velja: strniti vrste, dobro izkoristiti reprezentančni premor in nadaljevati boljše, bolj prepričljivo,« poudarja Viler.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice