FOTO: Jure Banfi
Mariborčani bodo po reprezentančnem premoru gostovali v Kidričevem, Simon Rožman pa bo v štajerskem obračunu pogrešal Blaža Vrhovca. Vezist vijoličastih bo izpustil dve tekmi, kaznovan je bil tudi Marko Šuler.

Slovenci bodo nocoj na zelenici splitskega Poljuda napadali novo presenečenje, konec tedna pa se v ospredje vrača Prva liga Telemach.

Maribor, ki je na zadnjih dveh preizkušnjah vknjižil zgolj točko, bo septembrski spored tekem odprl s štajerskim obračunom. Zasedba iz Ljudskega vrta bo gostovala v bližnjem Kidričevem.

Simon Rožman bo moral enajsterico sestaviti brez Blaža Vrhovca, ki je pordečel na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom.

Po Kidričevem bo izpustil še dvoboj z Muro

Boštjan Jeglič, Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je danes potrdil sklep, da bo vezist Maribora zaradi nasilnega štarta, kot je zapisano ob razlogu za izključitev, izpustil dve tekmi svojega kluba.

Disciplinska kazen bi lahko bila še višja, a je bila pri izreku upoštevana olajševalna okoliščina v obliki pisne izjave. Vrhovec bo tako ob tekmi z Aluminijem izpustil tudi obračun z Muro.

Kaznovan tudi športni direktor

Matej Jug, glavni sodnik na tekmi Maribora in Brava, je s sojenjem razhudil številne pristaše kluba, pa tudi športnega direktorja Marka Šulerja.

Sodnik iz Tolmina je Šulerja namreč prijavil zaradi nešportnega in neetičnega vedenja po tekmi, Korošec pa je zaradi žaljenja sodnika prejel tri tekme prepovedi dostopa do tehničnega prostora.

Denarna kazen za klub

Blagajna Nogometnega kluba Maribor bo po sedmem krogu Prve lige Telemach olajšana še za dodatnih 910 evrov.

Zaradi kršitve predpisov NZS sta bila kaznovana še dva kluba. Koper mora nakazati 200 evrov, ker na tekmi ni bilo prisotnega glavnega trenerja, Domžale pa so prejele ukor zaradi zamujanja na drugi polčas.

Štajerci bodo morali 360 evrov plačati zaradi treh rumenih in rdečega kartona, opomina trenerju Simonu Rožmanu in sodniške prijave športnega direktorja Marka Šulerja.

Prižiganje bakel bo mariborski klub stalo 550 evrov, ob izreku kazni je bila upoštevana tudi predkaznovanost.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice