Foto: Jure Banfi
Nogometaši Maribora bodo danes dopoldne znova zagnali motorje. Damir Krznar bo na uvodnem treningu pozdravil tudi povratnika med vijoličaste Blaža Vrhovca in novinca Marka Strajnarja.

V Ljudskem vrtu bo danes po kratkem poletnem premoru spet živahno, članska ekipa vijoličastih pričenja s pripravami na sezono 2023/24.

Ekipa trenerja Damir Krznar bo prvi trening v sklopu poletnih priprav opravila ob 10. uri, ko bosta z moštvom vadila včeraj pozno zvečer potrjena novinca Blaž Vrhovec in Mark Strajnar. Gre za nogometaša, ki se ju je s selitvijo v Ljudski vrt povezovalo že nekaj časa.

»Naj bo ta predstavitev uvod v pestro, zanimivo dogajanje. Njun prihod je bil dogovorjen že nekaj časa, čakali smo le še na ureditev zadnjih podrobnosti za prestopa. 

Blaž Vrhovec se vrača v klub kot nekdo, na kogar se lahko zaneseš. Zapolnjuje vrzel v zvezni vrsti, s pomembno vlogo na igrišču in v slačilnici zaradi svojih značajskih lastnosti. Pomeni preverjeno kakovost in zelo dobro rešitev na različnih področjih. 

Po poškodbi Sikoška in njegovi dolgotrajni odsotnosti pa smo potrebovali še eno rešitev na levi strani obrambne vrste, prav tako moramo dodati konkurenco Guerricu. Naš izbor je Mark Strajnar, mladi slovenski reprezentant, potencial za prihodnost. 

Kljub zanimanju drugih klubov je šlo kot pri Blažu za kratek pogovor, razumevanje, kakšne so naše zahteve in za pomembno sporočilnost: Mark si je želel v Maribor,« je uvodoma dejal mariborski športni direktor Marko Šuler, ki je napovedal še tri ali štiri novince.

Na vrhu mariborskih želja so novi napadalec, ofenzivno usmerjeni zvezni igralec in krilni napadalec. Šuler ob tem priznava, da bo verjetno potrebno poiskati tudi novega osrednjega napadalca, saj bi se lahko v kratkem zgodil odhod.

Po letu in pol znova v vijoličastem

Blaža Vrhovca privržencem Maribora ni potrebno podrobneje predstavljati. Vrhovec je v vijoličastem igral že pet let in pol, ob 186 uradnih nastopih za Štajerce pa je bil leta 2017 in 2019 državni prvak, do katerega je pomagal tudi v prvi polovici sezone 2021/22.

»Lepo se je vrniti in znova videti znane obraze, prisrčno sem se pozdravil s predstavniki kluba ter delovnim osebjem, ki je ostalo nespremenjeno. Veselim se novih nogometnih izzivov in komaj čakam, da začnemo s pripravami. 

Upam, da bomo vsaj toliko uspešni, kot smo bili prej ozirom še bolj. Vmes sem pridobil določena nova spoznanja. Ne glede na to, kar se je dogajalo, me je vse skupaj naredilo še močnejšega v različnih pogledih in verjamem, da mi je to obdobje v tujini samo pomagalo,« je Vrhovec dejal ob povratku v Ljudski vrt.

Enaintridesetletni nogometaš sredine igrišča je z Mariborom sklenil triletno pogodbo, kar velja tudi za Marka Strajnarja. Bočni branilec se je pod Kalvarijo v zameno za odškodnino preseli iz Domžal, ob tem pa so vijoličasti med rumene poslovili še Danijela Šturm.

Zaveda se, da vstopa v velike čevlje

»Občutki so fenomenalni, zelo sem vesel, da sem tukaj. Zavedam se, da vstopam v velike čevlje, saj sem prišel tudi zaradi poškodbe Gregorja Sikoška. Potrudil se bom po najboljših močeh, da bi upravičil zaupanje, prispeval svoj delež in upam, da bom doživel v Mariboru lepe trenutke. 

Cilji so tukaj zmeraj visoko zastavljeni, gre za klub z največ lovorikami, prisotna je izjemna zmagovalna miselnost in komaj čakam, da začnem novo zgodbo. Z nekaterimi fanti se poznam iz mlade reprezentance ali prej iz Domžal, kar mi bo olajšalo prilagajanje. 

Rad bi se čim prej povezal z vsemi soigralci, skupne poletne priprave bodo pomenile odlično priložnost za uigravanje. Za novo poglavje v karieri sem si izbral številko 3, ker je 33 v Ljudskem vrtu upokojena in tako sem se odločil obdržati svojo prvo številko,« pa se je mariborskemu občinstvu predstavil Strajnar.

Domžalčani so za njegov prestop v Ljudski vrt prejeli finančno nadomestilo, ob Kamniško Bistrico pa se je preselil Danijel Šturm. Hitri krilni napadalec, ki je spomladi igral za Aluminij, bo tako znova sodeloval s Sinonom Rožmanom.

Ob Šturmu vijoličasto zasedbo zapušča še trojica nogometašev. Denis Alijagić se po izteku posoje vrača v pirejski Olympiacos, Gal Gorenak in Belmin Bobarić pa sta v skladu z dogovorom o sporazumni prekinitvi pogodbe zapustila zasedbo Maribora.

Že v kratkem pa bi lahko polnopravni član Maribora postal Marko Božić, ki ga je lani vijoičastim posodil italijanski Frosinone.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
44 (nepreverjen)

Vrhovc prevara..se je v tujini dokazal..ponudbe kar dezujejo

Pikasns (nepreverjen)

Ajme bože.

Debeli Šalca, Šolar in Jurišič adijo!!!

SLO (nepreverjen)

Sedaj šuler javno priznava, da je bilo njegovo preteklo kadrovanje katastrofa?! Igralce se kupuje in ekipa se gradi na daljši rok!

Pikasns (nepreverjen)

Točno tako, kar je Maribor gradil na dolgi rok je vedno bil uspesen.

Šolar ja nima kompasa in vizije.

In reply to by SLO (nepreverjen)

Lesi (nepreverjen)

Igralec, ki se nikjer ni mogel uveljavit, je za MB okrepitev. To pove vse o naši kvaliteti.

Starejše novice