Maribor v boju za pokalno trofejo čaka drugoligaš, ki se želi takoj vrniti med prvoligaše in ob tem priti do pokalnega podviga. Na Bonifiki pa vijoličaste čaka precej motiviran znanec - Dare Vršič.

»Smo favoriti v tem dvoboju, od te vloge ne bežimo. Pokalno tekmovanje je zmeraj nepredvidljivo, tudi v najmočnejših državah se dogajajo presenečenja. Če nisi zbran, se lahko zalomi, toda ob dolžni previdnosti bo pristop na najvišjem nivoju in pričakujemo zmago ter napredovanje v četrtfinale,« o dvoboju na Bonifiki za uradno spletno stran Nogometnega kluba Maribor komentira Denis Klinar.

Podcenjevanja si Maribor pri tem nasprotniku ne sme dovoliti. Tudi zato ker vijoličaste čaka nekdanji as Ljuskega vrta Dare Vršič. Koprski projekt sodi med najbolj ambiciozne izven kroga prvoligašev, tako da je opozoril dovolj.

Klinar: »To bo tekma, ko moramo udariti tempo«

»Če hočemo osvojiti lovoriko, moramo premagati vsakogar. Imajo veliko igralcev s prvoligaškimi izkušnjami, trener nam je ob analizi predstavil zmožnosti nasprotnika. Tudi sami jih dobro poznamo in vemo, kaj pričakovati. To bo tekma, ko moramo udariti tempo, kot radi rečemo in jih prisiliti, da bodo tekli za žogo,« dodaja.

Toda dovolj je tudi razlogov za optimizem: po treh zaporednih prvenstvenih zmagah gre vijol’čna krivulja navzgor: »Prvenstvo je prioriteta, Evropa bonus, to smo rekli že pred sezono. Po vseh kvalifikacijskih izzivih smo zdaj ob tej uspešni seriji na pravih tirnicah, samozavest raste, ekipa se dviguje in verjamem, da bomo v prihodnjih tekmah še boljši ter podaljšali niz zmag.«

Tekma se bo na Bonifiki pričela danes ob 16.30. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice