Foto: Mediaspeed
To je kazen za nešportno vedenje Zlatka Zahoviča na hodnikih Ljudskega vrta ...

Namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije Bojan Kitel je določil kazni po prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije, v sklepu pa je po prstih udaril tudi športnega direktorja Nogometnega kluba Maribor Zlatka Zahoviča, ki je kaznovan s prepovedjo treh tekem opravljanja funkcije športnega direktorja. 

Kot je razbrati iz sklepa disciplinskega sodnika o kaznovanju, se je Zahović nešportno vedel do sodnika »s tem, ko mu je s telesom oviral pot v garderobo, da je med njima prišlo do kontakta, žaljenje sodnika in nešportno vedenje do delegata«.

Olajševalna okoliščina? Pisna izjava, v kateri se je najverjetneje opravičil.

Klub bo moral plačati še 500 evrov za nešportno in neprimerno vedenje navijačev – žaljivo skandiranje sodnikom in žaljivo izražanje o Nogometni zvezi Slovenije, ob tem pa še dodatnih 100 evrov za nespoštovanje medijskega protokola, pri čemer je olajševalna okoliščina – pisna izjava kluba.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Sodniki so največji problem pravne države. Nogomet je samo ena izmed panog delovanja sistema krivosodja.

Navijac (nepreverjen)

Bo ze prezivel....

shortsnake (nepreverjen)

Naslednji korak te farse - NZS bo v začetku sezone določila z dekretom, da bo v naslednji sezoni državni prvak Olimpija in tekmovanje sploh ne bo potrebno... kakšna država, takšna NZS

Starejše novice