Dare Vršič je javno spregovoril o slabem odnosu vodstva Maribora in povedal, kje bi lahko nadaljeval svojo kariero. Mura ga je zavrnila, s Koprom se bo pogovarjal, ponuja pa se celo Olimpiji.

Največji pečat med vsemi nogometaši, ki so to poletje že zapustili Ljudski vrt, je v vijoličastem dresu pustil 34-letni Segovčan Dare Vršič. Za Maribor je v šestih sezonah odigral 164 tekem in zabil 27 golov. Po preteku pogodbe išče nove izzive. Pred dnevi so v EkipiSN razkril, da je blizu dogovora z novopečenim drugoligašem Koprom, še več pa je napadalni vezist o svoji nogometni prihodnosti razkril v pogovoru za Sportal.

Vršič: V Mariboru nisem imel podpore

V njem je 34-letnik spregovoril tudi o zamerah, ki jih čuti ob nedavnem razhodu z vijoličastimi. »O Mariboru res ne bi govoril. Ne potrebuje niti sekunde pozornosti,« se je za Sportal ostro odzval Vršič 

»Pač, preprosto nisem imel podpore. Sam pa želim igrati za klub, kjer bom lahko računal na podporo in me bo lahko sin spremljal, kako igram nogomet z zadovoljnim obrazom,« je kratko in jedrnato nadaljeval napadalni vezist ter ob tem dodal, da želi oditi le nekam, kjer bo za razliko od vijoličastih lahko računal na podporo.

Mura ga je zavrnila, s Koprom se bo sestal

Segovčan je kariero začel v murskosoboški Muri, za katero je v prvi ligi debitiral še kot golobrati mladenič. Številni so menili, da bi svojo kariero zaključi prav v Fazaneriji, a kljub njegovi želji se to ne bo zgodilo. »V Muri sem dobil odgovor, da delajo z mlajšimi igralci in da bi s svojim prihodom enemu izmed njih odvzel mesto,« je za Sportal razkril Vršič.

Pred dnevi smo poročali, da bi napadalni vezist svojo kariero lahko nadaljeval v drugi ligi. Tako je za omenjeni spletni medij potrdil, da so ga že kontaktirali iz koprskega kluba, ki se želi ekspresno vrniti med najboljše. »S Koprom v prihodnjih dneh pričakujem sestanek,« je dejal Vršič in dodal, da ga Koper zanima, ker bi tam imel podporo. »Na tak način lahko pokažem kvalitete,« je poudaril in se obenem spomnil na naslov državnih prvakov v sezoni 2009/2010.

V igri tudi Olimpija

Izkušeni vezist je priznal, da bi prisluhnil tudi kakšni ponudbi iz tujine, ne izključuje pa niti prestopa med največje rivale vijoličastih Olimpijo, za katero je že igral med letoma 2010 in 2012.

»Poglejte, odprt sem za vse,« je za Sportal nekoliko presenetil in nadaljeval: »Nogomet je služba, sam pa si ga želim še igrati. Če si tega ne bi želel, bi iskal kaj drugega ali pa celo rekel, da končujem kariero. A tega ne bom storil, saj sem prepričan, da lahko še igram na vrhunski ravni. Če se dobro spomnim, je minilo nekaj let, odkar sem zadnjič igral pravi nogomet. Bilo je leta 2017. Verjamem, da sem zmožen osvojiti naslov najboljšega še tretjič. Res to čutim,« je samozavestno sklenil Vršič.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Brezveze pumpate...ni rekel nic kaj novega in neresnicnega

Starejše novice