Vir: Odbojkarski klub Merkur Maribor
Grda poškodba korektorja igre Ahmeda Ikhbayrija, ki je utrpel zlom roke nad zapestjem, je pretresla vso ekipo Odbojkarskega kluba Merkur Maribor. Za vstop v finale fantje potrebujejo le še eno zmago.

Mariborčani so včeraj v Kanalu na prvi tekmi polfinala državnega prvenstva s 3:0 premagali Salonit. Zmaga je bila na koncu grenkega priokusa zaradi dejstva, ker se je huje poškodoval korektor Ahmed Ikhbayri, ki je utrpel zlom roke nad zapestjem. 

Odbojkar Rok Možič je dan po tekmi še zmeraj pretresen, je dejal za spletno stran Športne agencije Proelium.

Obenem pa je prepričan, da bo motiv sedaj še večji. Skupaj z njegovim očetom Petrom, ki je ob poškodbi poskrbel za Ahmeda, v en glas zagotavljata: »Igrali bomo za Ahmeda.«

Težko nam je, ampak bomo stopili skupaj

»Počutim se prazno. Ob poškodbi smo bili pretreseni in v šoku. Težko se je bilo zbrati. V glavah smo bili pri Ahmedu. Verjetno smo zaradi adrenalina zmogli strniti vrste in na koncu zmagati. Seveda smo bili veseli zmage, ampak po eni strani žalostni zaradi Ahmeda. Ampak bila je nesreča. Prav nič ne moreš narediti. Vsakemu se lahko zgodi. Je pa dejstvo, da smo zgubili pomemben člen v ekipi,« pravi Rok Možič.

Ob tem pa dodaja: »Ahmed je moj brat. Od kar je tukaj v Mariboru sva se tesno povezala. Težko je najti besede, ki opisujejo to kar sedaj čutim. Ampak šport je sestavljen iz zmag in porazov. Žal, tudi iz poškodb. Našli bomo energijo, da se še bolj povežemo. Težko nam je, ampak bomo stopili skupaj. Iz tega bomo prišli še močnejši. Igrali bomo za Ahmeda in za Maribor.«

Igralci niso samo družina, ampak brati

Ahmeda je po nesreči ves čas spremljal Peter Možič. Ob poškodbi sta mu najprej domač in gostujoč fizioterapevt naredila provizorično upornico. 

Nato pa ga je Peter odpeljal v bolnišnico v Šempetru, kjer so sporočili, da gre za zlom. Poravnali so mu roko in naredili mavec.

Nato ga je pripeljal v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so ga pripravili in sedaj čaka na operacijo. 

»Za nas vse je to zgledalo zelo boleče. Ko se poškoduje tak igralec, ki prinaša dodatno energijo, učinkovitost ekipe. Ampak vse se zgodi razlogom. Enostavno moramo misliti na to. Zgodilo se je in ni poti nazaj. Gremo dalje. Prva naloge je, da se to sanira. Istočasno moramo biti tukaj za njega, da mu pomagamo. Njegovi mami sem obljubil, da bom zanj skrbel kot za svojega sina. Verjamem, da bo ekipo to še bolj povezalo. Ekipa je družina. Ahmed je iz Srbije prinesel ta izraz 'brate'. Igralci niso samo družina, ampak brati,« poudarja Peter Možič. 

»V tistem trenutku ko je prišlo do poškodbe je bila med nami neka jeza, žalost, adrenalin. Ampak verjamem, da bo to zdaj še bolj povezalo ekipo. Še dodatne energije se bodo sprožile. Ekipa več nima nič za izgubit. Verjamem, da se bodo sedaj še bolj povezali in da bomo leteli po igrišču. Manjka nam pomemben člen, ampak igrali bomo eden za drugega. Igrali bomo za Ahmeda,« še poudarja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice