Maribor je v pričakovanju Zlate lisice, Zagreb pa je med tem središče postavil kar v središču mesta. Ja, prav ste prebrali.

Maribor že nestrpno pričakuje Zlato lisico, ki bo ta konec tedna, še prej, danes in v četrtek pa bo tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju gostil Zagreb. V Mariboru se radi pohvalijo, da se smuča tako rekoč do samega mesta, a Zagreb je poskrbel za pravo atrakcijo. V samem centru mesta so postavili smučišče.

Smučišče v samem središču mesta

Čez noč so tako dobesedno v središče mesta pripeljali več kot 1000 kubičnih metrov snega in pripravili progo, ki ji ni para. Na njej bo v sredo na sporedu tekma legend, na kateri bo nastopila celo Tina Maze, ki jo v soboto v Mariboru čaka zadnja tekma kariere z nekoliko grenkim priokusom.

Smučišče v središču Zagreba je dolgo 160 metrov, v širino pa meri od osem do enajst metrov. Na progi se bodo v revialni tekmi pomerile smučarske legende kot so Tina Maze, Alberto Tomba, Janica in Ivica Kostelić, Marc Girardelli, Marcel Hirscher, Nicole Hosp in drugi. Za tem pa bo smučišče v samem središču hrvaške prestolnice na voljo tudi za ostale smučarje, predvsem najmlajše.

Izjemna turistična atrakcija

Zagreb je z vzpostavitvijo smučišča v samem središču mesta postal bogatejši za izjemno turistično atrakcijo. O finančnih podrobnostih projekta je bil sicer župan Zagreba Milan Bandić po poročanju lokalnih medijev skrivnosten. Turistična ponudba je v hrvaški prestolnici že sicer na izjemno visokem nivoju. V zimskem času se bohotijo predvsem z nazivom najlepšega adventnega mesta na svetu, kar so zdaj okronali še s smučarsko progo v samem središču.

Maribor je v primerjavi z Zagrebom turistični palček, čeprav se gostinci v središču mesta trudijo s ponudbo. Zagrebški občini uspevajo velikopotezni projekti, ki privabljajo množico turistov, hkrati pa prinesejo obilico denarja. Zagrebčani so tako več kot izvrstno dopolnili dogajanje okrog tekem za svetovni pokal in postavlja se vprašanje, ali bo Maribor letos v celoti izkoristil potencial Zlate lisice, na kateri se bo poslovila Tina Maze?

FOTO: Dalje.com

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice