Mariborska občina ima v proračunu zagotovljena sredstva za nujno sanacijo Stare tribune Ljudskega vrta. Išče se tudi zasebni partner za dokončno ureditev celotnega kompleksa stadiona.

Mestna občina Maribor bo v letošnjem letu v svojem proračunu zagotovila sredstva v višini 300.000 evrov za sanacijo zahodne tribune Ljudskega vrta. Ta je sanacije nujno potrebna, saj je po opozorilih gradbene inšpekcije avgusta 2015 prišlo le do najnujnejših popravil. Tribuna, ki tudi ne ustreza več vsem standardom UEFA in FIFA, pa popolne prenove še ne bo doživela, a občina aktivno išče zasebnega partnerja.

Sanacija strešne konstrukcije

S 300 tisoč evri za sanacijo Stare tribune na stadionu Ljudski vrt se bodo sanirali napenjalni prameni strešne konstrukcije. "Delno bodo zamenjani prednapetni prameni v prečni in vzdolžni smeri, izvedena pa bo tudi antikorozijska zaščita vseh pramen," so nam pojasnili na mariborski občini.

Projekt obnove zahodne tribune stadiona je sicer ena izmed predvolilnih obljub župana Andreja Fištravca. Že takrat lahko zasledimo besede o pripravi dokumentacije in iskanjem soinvestitorja. O prenovi do zdaj še ni bilo nič konkretnega, po avgustu 2015 se je zagotovila le najnujnejša sanacija. V lanskem oktobru so nam na občini pojasnili, da je bila izdelana analiza stanja objekta s pregledom nosilnih konstrukcij in IDZ smernicami s aktualnimi standardi UEFA in FIFA za gradnje nogometnih stadionov. 

Za celotno prenovo potrebno javno-zasebno partnerstvo

Mestna občina Maribor pa kljub napovedani letošnji sanaciji ne odstopa od namere za ureditev celotnega kompleksa stadiona. Že nekaj let se sicer išče investitor, ki bi staro tribuno v sodelovanju z občino popolnoma obnovil po modelu javno-zasebnega partnerstva. Občina se trudi, da bi ustvarila čim bolj ugodne pogoje in privabila investitorja, s katerim bi tudi stara tribuna končno dobila pravo podobo.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice