Foto: Jure Banfi
»Matej Jug bi lahko obe situaciji ob izključitvah drugače presodil, ni šlo za namero,« je za uradno spletno stran NK Maribor o nedeljskih 180 minutah v Fazaneriji dejal športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

»Res smo uživali v tem tednu, na dveh zanimivih gostovanjih. Odigrali smo dve tekmi na evropskem nivoju, se uvrstili v finale pokala in osvojili novo pomembno točko v boju za naslov prvaka, pohvaliti pa je treba obe ekipi. Po 30 letih v nogometu lahko rečem, da sem v Murski Soboti užival v nivoju nogometa in ozračju na stadionu,« o nedeljski tekmi na Fazanariji pravi športni direktor Nogometnega kluba Maribor Zlatko Zahović

»Znova se je izkazalo, da nas le Mura lahko v slovenskem prostoru spravi do limita, v veliki meri po zaslugi njihovega trenerja, ki se je vseh najpomembnejših nogometnih zakonitostih, kako tekmovati, naučil v našem klubu. So edina ekipa, o kateri moramo razmišljati pri pripravi strategije. Čestitam Muri, njihovim navijačem na kulisi na tribunah in vsem našim navijačem, ki so nam znova pomenili veliko podporo. Odigrali smo dve pravi, evropski tekmi. Videli smo vse, kar lahko nogomet ponudi na najvišjem nivoju,« poudarja Zahovič.

Videli smo strast, čustva, gole, evrogole, polne tribune in znova sporne sodniške odločitve. Maribor tudi tokrat ne more mimo sojenja.

»Matej Jug bi lahko obe situaciji ob izključitvah naših igralcev drugače presodil, vendar je treba izpostaviti, da mu verjamemo. Menim, da niti pri eni niti pri drugi odločitvi ni šlo za namero, ampak trenutek, v katerem se človek lahko odzove tako ali drugače. Nogomet je strast, vsi udeleženci so pod pritiskom, s povečanim srčnim utripom. Matej Jug je impulziven in je tako ravnal. Toda bil sem v bližini, oddaljen le nekaj metrov in pri nobeni situaciji ne moremo govoriti o nameri. O tem sem prepričan. Kar velja za sodnika, velja tudi za igralca. Verjamem tudi Daretu Vršiču in Aleksu Pihlerju, zato odgovorno trdim, da pri njunih potezah ni bilo prisotne nobene namere,« komentira športni direktor Maribora.

Grenak priokus pri sodniškem kritriju je postal še močnejši, ko so bili po besedah Maribora le nekaj minut pozneje proti Olimpiji oškodovani tudi nogometaši Krškega. »Poteze Slavka Vinčiča pa je brezpredmetno komentirati,« dodaja.

Športni direktor v napovedniku vijol’čnega finiša ne skriva optimizma: »Ekipa deluje zanesljivo, prepričljivo. Z določenimi plusi in minusi se bori za obe lovoriki z vsemi močmi. To me navdušuje. Našim navijačem lahko obljubimo, da se bomo borili za uresničitev cilja do zadnjega atoma moči. Naslednjič že v sredo v Ljudskem vrtu, samo skupaj eno smo. To je to, kar želimo gledati s strani naše ekipe, z zelo malo lepotnimi popravki glede mentalnega preklopa je to liga prvakov. Material je, taktična kultura je spet prisotna na najvišjem mogočem nivoju. Sem neizmerni optimist.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice