FOTO: Jure Banfi
Po večnem derbiju in pred sredinim gostovanjem na Švedskem se je oglasil športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović.

»Tekme se vrstijo ena za drugo, zelo kvalitetne, zahtevne, kar si tudi želimo. V derbiju nismo zmagali, a smo glede na nastop lahko zelo zadovoljni, ne glede na igralca več,« je o remiju brez zadetkov na večnem derbiju povedal Zlatko Zahović. »Igrali smo proti kvalitetni ekipi, igrali smo derbi, imeli tudi nekaj rotacij, saj nas čaka v sredo dvoboj v Stockholmu,« je na sredino zahtevno gostovanje v Stockholmu spomnil športni direktor Maribora.

Zahovića navdušuje taktična kultura

»Derbi je uspel, videli smo tekmo dveh vrhunskih ekip, ki uspešno igrata v evropskem tekmovanju. Ne glede na to, kar se je vmes dogajalo, smo želeli in uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno. To je pot za NK Maribor, tako v Evropi kot doma. To pomeni, da se je ekipa spet pripravljena žrtvovati,« je znano strategijo vijoličastih znova poudaril Zahović.

»Navdušuje me taktična kultura, ki jo želimo ohraniti in vcepiti glede na novince, kar dela razliko med velikimi in majhnimi ekipami ter velikimi in majhnimi rezultati ter s tem tudi pri identiteti kluba. Ko imaš taktično kulturo, imaš ničlo nasprotnika, tudi srečo. Vse ostalo so detajli in na Švedsko gremo z dobro popotnico,« še dodaja najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance.

»Ob tej priložnosti bi zaželel vsem našim klubom, ki imamo dobre rezultate, vso srečo na povratnih tekmah. Ne glede na domače rivalstvo in folkloro v Evropi eno smo,« je za klubsko spletno stran povedal športni direktor vijoličastih, ki bo tako v četrtek pesti stikal tako za Olimpijo kot Domžale.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hmmmm (nepreverjen)

Zaho je izgubil kompas, iz ponižnega nogometnega delavca se je prelevil v napihnjenca in nakladača... on ni več sportnik on je politik in zal tudi tako tudi klub funcionira. Ti meni nekaj, jaz tebi nekaj. V poslu in sportu ni prostora za politiko. Maribor je vedno bil in bo pojem zaradi navijacev in ne zaradi sportnega direktorja, trenerja ali kogarkoli drugega. Hvala za vse kar si naredil ampak ti si iz resitve postal problem.

Navijac (nepreverjen)

Zal ni tekme ko ga ne dobimo!

Kaktene? (nepreverjen)

Kak te ne, sej zadnjo tekmo ga nismo dobili.

In reply to by Navijac (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Prav imas...naj bo sedaj tudi tako...

In reply to by Kaktene? (nepreverjen)

Starejše novice