Športni direktor NK Maribora je izrazil veliko mero optimizma pred predzadnjim korakom uvrstitve v elitno Ligo prvakov.

Pomlajena ekipa NK Maribora je pokazala izjemno hitro razvojo rast, saj je v štirih izločilnih tekmah za uvrstitev v elitno Ligo prvakov, dosegla kar tri zmage in en remi. V dobri formi in optimističnih misli bo jutri Maribor napadal uvrstitev v skupinski del Lige prvakov. Prvo dejanje dvoboja s Hapoelom Beer Shevo, prvakom Izraela, bo odigrano v gosteh, kjer ima Maribor po mnenju športnega direktorja kluba enakovredne možnosti za uspeh. Predvsem zato, ker ocenjuje, da je organizacija igre slovenskega državnega prvaka na »vrhunski ravni«.

»Organizacija igre je na vrhunski ravni. Ekipa ima rep in glavo, rezultati to potrjujejo in želimo nadaljevati v tem slogu. Četrti krog Lige prvakov ima svoje zakonitosti. Kvalifikacije so zahtevne, ekipe izenačene, a smo tega vajeni. Pripravljeni smo na vse, kar nas čaka in storili bomo vse, da bi se razpletlo po željah,« je za klubsko spletno stran povedal Zahovič.

Vse prej kot lahek nasprotnik

Zahovič sicer dodaja, da ima tudi dvakratni zaporedni Izraelski prvak svoje pomanjkljivosti, predvsem v fazi branjenja, vendar poudarja, da ima ekipa Hapoela Beer Sheve nekaj odličnih posameznikov, ki so poskrbeli, da je v lanski sezoni klub prezimil v Evropi in se uvrstil v 1/16 finala Lige Evropa:

»Nigerijec Nwakaeme na levem krilu je odličen igralec, ki rešuje zadeve 1 na 1. Rešuje jih z lahkoto, zato bo potrebno biti zelo pazljiv. Prav tako pri drugih igralcih. Sicer pa pri opisu domačega moštva velja, da ima ob kvalitetah tudi pomanjkljivosti. Ob tem moramo vedeti, da nas čaka peklensko ozračje. Imajo fantastične navijače, ki glasno spodbujajo ekipo vseh 90 minut. Toda to so okoliščine, ki pomenijo uživanje. Ozračje je primerljivo z Ligo prvakov. Želimo biti del tega, saj to pomeni, da si uspešen. Bo težko, toda imamo svoje adute. Imamo tudi slog igre, ki jim ne ustreza. Čeprav bomo določenih fazah tekme trpeli, bomo tudi zelo nevarni v fazi napada.«

Velik pritisk na obeh straneh

Trener Hapoela je sredino tekm ooznačil kot najpomembnejšo v klubski zgodovini in s tem le še dodal pritisk na domačo ekipo. »S pritiskom se moramo soočati oboji. Kot oni smo tudi mi na pragu zgodovinskega dosežka. Želimo preskočiti zadnjo stopnico in ostajam pri mnenju, da so možnosti 50:50. Potrebovali bomo tudi kanček sreče, ni pa dvoma, da gremo ob pozitivnem razmišljanju v tekmo z energijo več,« je še pojasnil športni direktor Maribora.

Prvi dan je bil namenjen prilagajanju na razmere, ki vladajo na prizorišče sredine tekme. Ekipa je opravila trening na stadionu Vasermil, starem domu nogometašev Hapoela. Spoznavanje s prizoriščem tekme pa je na sporedu danes zvečer.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice