Foto: Jure Banfi
Trenerju vijolične četice Darku Milaniču je prekipelo, zato je Zlatku Zahoviću ponudil odstop, ki pa ga Zahović ni sprejel.

Trenerju nogometnega kluba Mariborje prekipelo, zato je dan pred odhodom na Norveško Zlatku Zahoviću ponudil odstop z mesta trenerja članske ekipe NK Maribor.

Zahović se je na Milaničev odstop odzval: »Odstop ni bil sprejet in nikoli ne bo, dokler bomo zmagovali. Odstop je bil ponujen po zmagi, ne po porazu,« poroča Večer.

Darko Milanič je odstop ponudil zaradi  žvižgov, ki jih je dobil s tribun Ljudskega vrta po tem ko je Maribor z rezultatom 4:2 premagal klub Tabor Sežana.

Zahović: Malomeščanstvo ne bo nikoli prišlo v klub

»Trener je samo človek. Popolnoma ga razumem. Argumenti so na njegovi strani. Tekmo končamo z golom, pa se slišijo žvižgi trenerju? Groza! Razumem, da sta trener NK Maribor in župan najbolj izpostavljeni funkciji v mestu, ki nikoli nimata prav. Naš cilj, naša funkcija je, da mu pomagamo,« je povedal Zahović, poroča Večer.

Dodal pa je še: »Trener je človek, ima ženo in otroke. Lepo je rekel: 'Zmagal sem, pa mi žvižgajo.' Ni kriv on, krivi smo mi v klubu. Dovolili smo, da se je ustvarilo stanje, ko lahko vsaka čistilka žali klub in trenerja. Tega ne bom več dovolil. Malomeščanstvo ne bo nikoli prišlo v klub. Malečnik in Miklavž ne bosta pljuvala po NK Maribor. Malečnik in Miklavž nista NK Maribor! Zahvala za podporo pa gre violam.«

Zahović pa je še posebej poudaril, da takega odnosa  ne bo dovolil: »Malomeščanstva ne bo v NK Maribor! Žvižgajo tisti, ki so do mladincev igrali v klubu, nato pa niso dobili priložnosti, ker niso bili dovolj kvalitetni. Malečnik in Miklavž ne bosta NK Maribor, meščani Maribora bodo NK Maribor. Žvižga se najuspešnejšemu trenerju v zgodovini. Je to normalno? To je problem pokvarjenosti. Ante Šimundža, največja legenda kluba, je šel, ker so ga pljunili. Tega ne bom več dovolil. Če je treba, grem v 'fajt' z vsemi, samo ne z violami, ki so ugled kluba. NK Maribor daje dodano kvaliteto mestu, ne pa TAM in 'šraufnciger',« še poroča Večer.

»Zavedamo se, da smo pripeljali okrepitve in dvignili pričakovanja. Od kod smo jih pripeljali? Nismo pripeljali Južnoameričanov, Neymarja in podobnih igralcev. Pripeljali smo jih iz Celja, Mure in Olimpije. To so igralci, ki niso nikoli igrali na taki ravni. Če bodo želeli velike in drage okrepitve, da denarja več ne bo na računu, ne klicati mene. Vedno se zavedamo, kdo smo in kam lahko sežemo,« in dodal »Dvanajst let nismo bili v rezultatski krizi. Kriza je, ko si šesti, sedmi, igraš v ligi za bedaka, kjer je Maribor že igral. Zdaj je v krizi, ko je drugi. Če je to kriza, dajte mi jo,« še poroča Večer.

Svoje sporočilo pa je zaključil tako: »Žalosten sem, a po drugi strani prepričan, da gremo čez Rosenborg. Imamo sto življenj,« so še zapisali pri Večeru.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

....zanimivo....-)

Sirotka (nepreverjen)

Nikoli nisem igral za Malecnik in Miklavž, sem odločno proti Milanicu, pocasi bom tudi Zahota imel dovolj, malo še ima kredita.

Zakaj?

Ker je klub do U15 ne razvit in na nizkem nivoju, ne vlaganje v mlajse selekcije in mlade igralce kluba mi grejo posteno zivce, na koncu pa se raje pripelje pri u15 nekoga iz Dravograda, ki je strošek, v mlajsih selekcijah ni znanja in zaupanja, sama politika (ps: nimam sina pri Mbju, niti sina nimam...).

Milanic ze dve leti ni zmagal resne tekme, Zabari nas nabijajo v rit in usta vsako sezono. To je velika sramota!!!!

Maribor doma izgublja smesne tekme, Ljudski vrt bi moral biti neosvoljiva trdnjava. Tudi to je velika sramota! To je nedopustno.

Odrežejo se igralci, ki imajo velik potencial in drugje trgajo in igrajo na polno, kot npr. Štor in drugi. Z igralci se ravna kot s svinjami - Šuler, Ibraimo, Črnic, Pridigar, Mejač itd itd.

Vlačimo igralce iz nekih klubov (Celje) za katere plačujemo masno denar, na koncu ne igrajo (Bajde, Rudi itd.).

Zakaj igrajo samo igralci določenih managerjev?

Klub deluje kot politična stranka, ti meni nekaj, jaz tebi nekaj - mali Kek trener mlajsih selekcij, clovek brez izkusenj, zakaj ze, ker je od Keka sin??

Klub deluje nepotistično - same družinske vezi v klubu, sin tvoj je dober, to je ok, ampak bi mu bilo lazje ce ne bi igral pri nas ker so skozi neke tenzije. Upam da gre nekam drugam, v boljse okolje, kjer mu bo lazje.

Na sredini terena od Kabhe naprej nimamo igralca, sami medli fantje so to. Hotic, Vrhovec, Bajde in mnogi drugi so zenske v moskem telesu, to so igralci za Celje in ne za Maribor, taksni igralci na zmagujejo velikih tekem.

Viler je že zdavnaj odlužil.

Vozimo igralce, ki igrajo dobro samo proti Mariboru, potem pa tema (Peričič, Cretu, Pirić - se spomnis kaki gol je dobo od Vilera....)

Nehaj si merit kurca z Mandaricem!

Zaho imaš več sovražnikov in lapačev v klubu med sodelavci, ki nosijo pošto raznim frizerom in gostinjcem, kot pa sovražnikov na tribuni. Bodi boljši človek do ljudi, ko so ti blizu (Pavlin), ker nisi Bog.

Da te naj bo sram tebe in tvojega Harca, ker ste igralcem enega okoliskega kluba vzeli karte vstran clanske ekipe, ker vam gajbajo mlajse selekcije po 10 golov razlike.

Zaho, zapomni si, mi bomo večno, tudi takrat kot tebe in Milanica ne bo vec, mi smo Maribor, mi navijači. V Domžalah bi bil kot Protega, povprečno uspešen, Maribor pa so velikega naredili navijači in strast do fuzbala, ti pa si veliko pomagal, zakar ti dam kapo dol, ampak vseeno bodi malo bolj kritičen do samega sebe in predvsem nehaj pit, ker te je zelo škoda.

Navijac (nepreverjen)

Svaka ti cast.bolj korektno skoraj ne mores napisat

In reply to by Sirotka (nepreverjen)

Oka (nepreverjen)

Big like na kimentarju......vse kar si napisal je cista in edina resnica
??

In reply to by Sirotka (nepreverjen)

Škratbolfenk (nepreverjen)

Če kupiš karto lahko vsaj žvižgaš.... Kino karte tudi ne kupiš za za ogled žajfnice.
Maribor bom podpiral ob napadalni, borbeni in srčni igri tudi če zgubljajo. To kaj taktično gledamo že nekaj let je beda. In jasno je da so našo 10 letno taktiko prebrali tudi NK Dgoše do NK Sv.Jurij ob Ščavnici. Izjava, da dokler zmagujemo trener ostaja,..... hm pogled na lestvici povedovolj.

Maniemi (nepreverjen)

Največji ne malomeščan, ampak"maloseljak" je prav Zahović in on je prav zadnji ki lahko sodi ljudi. Brani pa seveda svojo lutko Milanića ki je brez hrbtenice!

Starejše novice