FOTO: Jure Banfi
Tribune za povratni dvoboj v Ljudskem vrtu se že polnijo, medtem ko je mariborski klub med kupci sezonskih vstopnic tudi izžrebal srečneža, ki si bo lahko kar v živo ogledal že prvo tekmo proti islandskemu prvaku.

Jutri bodo nogometaši NK Maribor poleteli v Reykjaviku, kjer jih v sredo, ob 22. uri po našem času (ob 20. uri po islandskem), čaka dvoboj s tekmovalnim Valurjem, ki je kar dvaindvajsetkratni državni prvak.

Tja je na ogledniško misijo odšel tudi športni direktor Zlatko Zahovič. »Vsi smo osredotočeni na ta najslajši, a tudi najtežji del, na začetek evropske sezone. Razmišljamo pozitivno, ambiciozno, kot zmeraj. Ničesar nismo prepustili naključju, v živo je nekaj drugega spoznavati nasprotnika in zato je bilo pomembno vmes odpotovati na Islandijo. Valur je kakovostna, tekmovalna ekipa, ki ve, kaj počne in kaj hoče. Potrebna bo popolna zbranost, čaka nas ekipa, ki igra skupaj že 2 leti, ima avtomatizme v igri, izkušnje, v taktičnem smislu tudi načrt A ali B in je v tekmovalnem ritmu. Zavedamo se, da bomo morali odigrati 2 popolni tekmi, vsaka dodatna previdnost je dobrodošla. Glede na umetno travo in njihovo prednost v tekmovalnem ritmu bomo morali biti že prvi tekmi na vrhunski ravni,« zapisujejo na uradni spletni strani NK Maribor.

»Tekma bo zelo specifična«

»Imamo izkušnje z islandskim nogometom, toda ta ekipa je stopnico, dve na višjem nivoju, kot je bil pred dvema letoma Hafnarfjördur. Upoštevati bo treba tudi spoznanje, da na njihovem stadionu ne bo tistega nogometnega ambienta, s sicer strastno, a samo eno tribuno. Tekma bo zelo, zelo specifična tudi v tem pogledu, toda verjamemo v naše sposobnosti. Čeprav bo za nas to šele začetek sezone, smo sposobni odigrati 2 tekmovalni, vrhunski tekmi,« je še pozitivno napovedal Zahović.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Srecno pubeci in zagotovit rezultat za napredovanje

Starejše novice