Slika je simbolična.
Po hudi bolezni je v 52. letu umrl nekdanji slovenski reprezentant.

Nogometni svet je pretresla žalostna vest, da je po hudi bolezni v 52. letu umrl Zoran Tesko, nekdanji slovenski futsal reprezentant in tudi nekdanji selektor reprezentance do 21 let.

Kot so zapisali na spletnih straneh Nogometne zveze Slovenije, je Tesko v mlajših letih sprva uspešno igral nogomet.

Do 21. leta je bil član ekipe Set Vevče, ob tem se je zapisal futsalu – bil je član ekip Assaloni Cosmos in Strelček, ki se je z Vukom Ljubljana in Talci Mariboru boril za naslov najboljšega v Sloveniji, prvenstva pa so bila organizirana turnirsko. Po formiranju slovenske futsal lige je kar 15 let nosil dres Litije, ob tem pa je bil po eno leto še član Zagorja in ljubljanskega Metropola.

V svoji karieri je osvojil šest naslovov državnega prvaka – v letih 1997, 1999, 2001, 2002, 2005 in 2010. Tesko je tudi tisti igralec, ki je iznašel način protiigre za igro z vratarjem v polju, so zapisali.

Zoran Tesko (vir: Nogometna zveza Slovenije).

»Zoran Tesko je bil zahvaljujoč svojim dobrim igram tudi vrsto let (med letom 1995 in 2000) slovenski članski reprezentant. V dresu Slovenije je zbral 26 nastopov, dosegel je šest golov,« je v slovesu še zapisala nogometna zveza. 

V sezoni 2004/05 je Tesko postal trener, sprva je vodil Litijo. V prvi sezoni se je poleg domačih uspehov izkazal na evropski sceni. Litija se je kot prvi slovenski klub uvrstila med osem najboljših futsal ekip v Evropi, na poti do tja pa je v Azerbajdžanu izločila tudi italijanskega prvaka Arzignano Grifo (6:5).

Tesko je z delom nadaljeval v ekipi FC Bronx Škofije, tam je bil dve leti trener in eno sezono športni direktor. Bil je trener Dobovca, s katerim je postal superpokalni prvak in uspešno nastopal v ligi prvakov. Uspešno je vodil tudi kobariški Oplast, ki ga je v vlogi trenerja (in tudi igralca) leta 2010 popeljal do naslova državnega prvaka. Bil je tudi trener v Športnem društvu Mlinše in Športnem društvu Extrem.

Zoran Tesko je bil tudi selektor reprezentance do 21 let, ki je na neuradnem evropskem prvenstvu prišla med štiri najboljše v Evropi, ob tem pa je bil tudi pomočnik selektorja Andreja Dobovičnika v članski reprezentanci.

»Slovenski futsal bo Zorana pogrešal. Nogometna zveza Slovenije izreka globoko sožalje njegovi družini in prijateljem,« so ob tej žalostni vesti še zapisali na Nogometni zvezi Slovenije. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice