Foto: Jure Banfi
Nogometni klub Maribor je v torek sporočil, da je sklenil sodelovanje z novim nogometašem. Ishaq Kayode Rafiu je podpisal triletno pogodbo, včeraj pa so se oglasili pri nigerijskem klubu in zapisali, da je prestop ničen.

Kdaj bo Ishaq Kayode Rafiu oblekel dres Maribora? V Ljudskem vrtu so zapisali, da bo do njegovega prihoda v Slovenijo minilo še nekaj časa, včeraj so se oglasili tudi pri nigerijskem klubu.

Enaindvajsetletni krilni napadalec je bil v minuli sezoni pomemben člen Rivers Uniteda, ki je v nigerijskem prvenstvu zasedel prvo mesto in postal državni prvak.

Nigerijca, ki je maja debitiral v članski izbrani vrsti, se je pred tedni povezovalo z Olimpijo, v torek pa je po nekajdnevnih namigovanjih podpisal triletno pogodbo z Mariborčani.

V Ljudskem vrtu so že tedaj zapisali, da bo zaradi urejanja potrebne dokumentacije do prihoda v Maribor minilo še nekaj časa, včeraj pa so z izjavo za javnost presenetili pri dosedanjem delodajalcu.

Z zadevo seznanjena tudi FIFA?

Pri Rivers Unitedu trdijo, da s prestopom svojega kapetana niso seznanjeni, vodstvo kluba pa naj bi zadevo že predalo pristojnim službam Mednarodne nogometne zveze:

»Vodstvo Rivers Uniteda je seznanjeno s fiktivnimi objavami na socialnih medijih, da je naš igralec Ishaq Rafiu Kayode zapustil klub. 

Ishaq Rafiu Kayode je še vedno polnopravi član Rivers Uniteda, pogodba s klubom je še vedno veljavna, domneven prestop v drugi klub mimo vedenja in privolitve Riversa Uniteda pa pomeni kršitev pogodbe. 

Kot klub nismo seznanjeni z domnevnim prestopom, saj se igralec skriva pred nami. S situacijo je seznanjena FIFA, prestop brez našega privoljenja pa je za nas ničen.«

Iz zapisov na spletnih omrežjih je moč razbrati, da takšni zapleti s prestopi iz Nigerije v Evropo niso nič novega, zato se marsikdo sprašuje, če gre zgolj za taktično potezo nigerijskih prvakov.

Želijo Nigerijci od Mariborčanov iztržiti še kakšen evro več?

Olimpija opozorila za nepreglednost posla

Rafiu je bil pred tedni ponujen tudi ljubljanski Olimpiji. V zmajevem gnezdu so v torek javnosti nekoliko presenetljivo pojasnili, da se za sklenitev sodelovanja niso odločili zaradi nepreglednosti prestopa:

»Vodstvo Nogometnega kluba Olimpija bi ob teh ugibanjih želelo pojasniti, da sicer drži, da je nekdanji športni direktor Nogometnega kluba Olimpija vodstvu kluba predlagal angažma nigerijskega napadalca, vendar pod zelo netransparentnimi pogoji, na podlagi katerih Nogometni klub Olimpija nikakor ne želi sodelovanja s katerimkoli igralcem. 

Odškodnino v višini četrt milijona evrov za sicer odličnega Nigerijca, ki je bil s 14 goli drugi najboljši strelec kluba Rivers United, ki je minuli teden prvič postal nigerijski prvak, naj bi namreč njegovi posredniki plačali kar Nogometnemu klubu Olimpija, nato bi si denar pod njihovimi pogoji kar razdelili, Ishaq Kayode Rafiu pa bi v Sloveniji zaigral za mesečno plačo v okvirni višini deset tisoč evrov mesečno.«

Pri zeleno-belih so še dodali, da se vodstvo kluba ni strinjalo z načinom poslovanja in je prekinilo pogovore s posredniki nigerijskega reprezentanta. 

Pri vijoličastih, ki so se včeraj z zamudo vrnili iz Moldavije, za zdaj o tem zapletu še molčijo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rockandroll (nepreverjen)

Zapleti s prihodom afriške okrepitve...kaj ni uspel ilegalno preko hrvaške meje priti k nam ? Bobnarjevo pokličite da mu pomaga, Fajlonova pa bo papirje uredila po hitrem postopku.

Starejše novice