Nejevoljen sosed vztrajno predira nogometne žoge, ki z bližnjega nogometnega igrišča priletijo na njegovo dvorišče.

Nogometaši NK Bistrica, ki se v Pomurski ligi v končnici prvenstva bori za obstanek, se že lep čas soočajo tudi s težavami povsem drugačne vrste. Kot kaže, niti nogometne zelenice niso varne pred sosedskimi zdrahami. 

Med tekmo tudi ob več sto evrov

Eden od stanovalcev v neposredni bližini igrišča klubu namreč povzroča precejšnje stroške z uničevanjem njihove opreme. 

Možakar, ki se najverjetneje ne prišteva med največje nogometne navdušence, si je pred leti zgradil hišo le nekaj metrov od nogometnega igrišča. Tako ob tekmah in treningih kljub več metrov visoki ograji žoge občasno pristanejo tudi na njegovem dvorišču. In od tam se nikoli več ne vrnejo. Jezen sosed jih namreč ne le zadrži, temveč jih celo preluknja.

V NK Bistrica so zato primorani kupovati vedno nove žoge, ob posamezni tekmi pa stroški tako lahko dosežejo tudi nekaj sto evrov. Celo gostujoči ekipi, ki se je spozabila med ogrevanjem, so že poravnali stroške, piše Ekipa24.

Za rešitev težave si vodstvo kluba sicer prizadeva že nekaj časa, a brez uspeha. Ograjo bi lahko zvišali le ob pridobitvi gradbenega dovoljenja, pravega dogovora s sosedom pa medtem ne morejo doseči. Zalegel menda ni niti obisk policistov, ki preluknjanih žog niti niso mogli najti. Možakar se jih namreč hitro odkriža. Brez fizičnih dokazov o uničenju tuje lastnine pa zgolj pričevanja, kot kaže, ne zadoščajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice