Foto: Jure Banfi
Izvršni odbor Uefe je na včerajšnjem prvem delu svojega zasedanja sprejel nekaj pomembnih odločitev o nadaljevanju nogometne sezone, ki je bila sredi marca prekinjena zaradi pandemije covid-19.

Izvršni odbor je zaradi prilagoditev koledarja odločil, da bo UEFA evropsko prvenstvo do 21 let odigrano v novem formatu, slovenski del bodo gostili Maribor, Celje in Ljubljana, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Prvenstvo bo odigrano v dveh delih – skupinski del bo odigran v reprezentančnem premoru, med 24. in 31. marcem 2021, zaključni boji pa od 31. maja do 6. junija 2021. Dve skupini prvega dela bosta odigrani na Madžarskem, ena v Sloveniji, odločitev glede četrte skupine pa bo UEFA šele sprejela.

Zaradi spremembe koledarja pa je prišlo tudi do spremembe prizorišča finalne tekme – zmagovalca evropskega prvenstva do 21 let bomo dobili v Ljubljani, 6. junija 2021. Poleg finalne bo Slovenija v zaključnem delu prvenstva gostila tudi dve četrtfinalni in eno polfinalno tekmo.

Na prvenstvo se bodo neposredno uvestili zmagovalci devetih skupin, pet najboljših drugouvrščenih ekip ter obe gostiteljici, Madžarska in Slovenija.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Čeferin je Ljubljančan in najprej je bog sebi naredil brado .

Navijac (nepreverjen)

Mogoce da mogoce ne.Prvenstvo je v Slo.Torej je dal moznost vsem.Mi pa se stadiona nimamo urejenega.Mislim pa da je bilo prej govora da je polfinale v Mb.

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Hojs_ (nepreverjen)

Saj to je bilo že dolgo nazaj povedano; MB bi naj gostil polfinale.

dd (nepreverjen)

LOL, kakšna zaušnica bedaki?? Že po defaultu ne more maribor gostit finala ker je predpisana kapaciteta za finale minimalno 15k, in že od začetka je znano da bi bilo finale ali v budimpešti ali v ljubljani...debili

Starejše novice