Vlada je v uradnem listu objavila odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Slovenije, ki dovoljuje odprtje smučišč po celotni državi.

Nov odlok dovoljuje obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog po vsej državi, in sicer v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pod pogojem, da upravljavec naprav zagotovi hitro testiranje na okužbo z novim koronavirusom v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče.

Če testiranja upravljalec naprav ne zagotovi, je uporaba žičniških naprav in prog dovoljena osebam, ki predložijo negativni test na covid-19 po HAGT ali PCR metodi. Test mora biti opravljen v Sloveniji in ne sme biti starejši od 24 ur. Otrokom do vključno 12. leta starosti je smučanje dovoljeno v spremstvu staršev, negativnega testa jim ni treba predložiti.

Predložitev negativnega testa na okužbo s koronavirusom ni potrebna za kategorizirane in profesionalne športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje za izvedbo tekem in treningov, še navaja odlok.

Odlok bo v veljavo stopil v soboto, kar pomeni, da bodo smučarji ob predložitvi negativnega testa lahko uživali že konec tedna. Odlok bo veljal do 12. februarja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice